kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    MALZEMELER
    2 kuru soğan,dorranmış 2 yeme kaşığı zeytinyağı.1,75 litre tavuk suyu.200 gram kırmızı mercimek.100gr pirinç karabiber.2 tatlı kaşığı toz kişmiş.tuz. 1 tatlı kaşığı kimyon2 limon istege bağlı olarak.2 tavuk bulyon kullanılır.kendi yaptığımız tavuk suyunu bir miktar su ile karıştırarak da kıllanabilirsiniz
    YAPILIŞI
    Soğanlar yağda kavrulur.Tavanın kaapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlanır.Daha sonra ateşin altını açıp sık sık altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmaları sağlanır.Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alınır.Suyu kaynatılıp içine mercimegi ve pirinçler atılır.karabiber ve kişnişi eklenip mercimekler iyice ezilene kadar 35 veya 45 dakika pişirilir.Çorbanın tadını kontrol ederek tuzu ilave edilir.(Tavuk suyu kullanıldığında daza az tuz kullanılır.Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su eklenir.Kasalere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve imo dilimleri eşlğinde servis yapılır.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    MALZEMELER:
    1 Su Bardağı kırmızı mercimek.1 lt su
    2 su bardagı ince bulgur 2 baş kuru sogan.1 çay bardagı zeytinyağı 1,5 yemek kaşıgı biber salçası 1 tatlı kaşıgı karabiber dilediğiniz kadar pulbiber 1 çay kaşıgı sıcak su
    1,5 yemek kaşıgı domates salçası 1 demet maydonoz 6.7 sap yeşil soğan 1,5 tatlı kaşığı tuz- marul veya roka
    YAPILIŞI:
    1 Su bardagı kırmızı mercimegi yıkayıp 1 ltre su ile ateşe koyun tencerenin kapagını aralık bırakın (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın(Bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)
    2Su Bardagı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın(bunun gibi) üzerine sulu mercimegi ekleyip karıştırın.Kabın üzerini aliminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar( 30-45 dakika) beklenir.
    Bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik dograyıp tavaya alın.Bir çay bardağı zeytinyagı ile soğanları öldürün 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1,5 yemek kaşıgı domates salçasını ekleyin.1 tatlı kaşıgı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyin karıştırın.En son
    1 çay bardagı sıcak suyu tavaya ilava edip 1-2 taşım kaynatın. Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin.Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın. 5-6 sap yeşil soganı yıkayıp dograyın.Bir demet maydonozuda aynı şekilde yıkayıp kıyın.Bunları bir kenara koyun.
    Derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşıgı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun.Yogurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin.2.3 dakika daha yoğurun(köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz.) Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şikil verip(elips veya çiğ köfte şekli olabili)
    Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerine yerleştirin.
    Yanında yardımcı olarak çoban salata Tirşik çorbası ve Biber Turşusu olabilir.
    Afiyet olsun



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #13
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    EKŞİ NARDAN KÖYLERDE SALATA VE YEMEKLERDE KULLANMAK İÇİN NAR EKŞİSİ YAPILIR
    Nar ekşisi şerbeti nar ekşisinden yapılır.
    YAPILIŞI
    Dört bardak suya yeteri kadar toz şeker katarak karıştırılarak eritilir.Yarım bardak nar ekşisi ilave edilir.Karıştırılır içerisine bir barça buz atılır,yada buz dolabına konulup sogutularak bardaklarda servis yapılır.Nar ekşisi strese,tansiyona,kolestrola iyi gelen yöresel bir içecektir.
    AFİYET OLSUN

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #14
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    FISTIKLI ŞEKER

    MALZEMELER:
    100 gr(2/5 subardağı) toz şeker 100 ml(2/5 su bardağı) su 1 kğ kırıntı Osmaniye Fıstığı
    YAPILIŞI:
    Yerfıstıklı şekeri hazırlamak için bir kaba şekeri ve suyun 4 çorba kaşığını koyun.Bir taşım kaynattıktan sonra kahverengiye çalan altın sarısı bir karamele elde edinceye kadar pişirin.Kalan yaklaşık 3 çorba kaşığı suyu kaynatıp,Kaynar halde azar azar karamele yedirerek ilave edin.Tahta bir kaşık ua da spantulayla karıştırın.
    Tencereyi ateşten alın.Karamel daha sıcakken dibine kırıntı halindeki Osmanniye yer fıstıklarını koyalım ve karameli üstüne boşaltın.
    Soğuduktan sonra dilimleyerek servise hazırdır.
    Afiyet Olsun.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #15
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARHANA ÇORBA

    MALZEMELER

    Tarhanın Hazırlanışı:
    5 Kg Dövme 10kg.Ekşi Yogurt 1 Tabak Un
    Çorbanın Malzemeleri(4 kişilik)
    1 sürahi su 1 yemek Tabagı tarhana Yag,Salça,Nane,Bber.İstege baglı sarımsak
    TARHANANIN HAZIRLAŞI:
    Dövme iyice pişirilir.Biraz soguduktan sonra Yogurtla karıştırılıp iyice ezinceye kadar yorulur.Un ilave edilwerek,özdeşleşmesi sağlanır.2 gün bekletilir. 2 gün sonra güneşte sergi üzerine serilerek kurumaya bırakılır.
    ÇORBANIN HAZIRLAŞI
    Suya tarhana katılır ve kaynatılır.piştikten sonra sosu için yağ,salça,nane,biber tavaya konulur. ateşte yakılır.Tencereye dökülür.İstege bağlı olarak ezilerek sarımsak katılır.
    Afiyet Olsun.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #16
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TELEME

    MALZEME:
    1. Kğ keçi sütü 4.5 adet incir kozalağı ve ya incir kozalağı olmadğı takdirde incirin gövdesi bıçakla yararlanarak incir sütü damlatılır.
    YAPILIŞI:
    Süt pişirilmeden incir kozalakları sütün içine konularak karıştırılır. Süt yogurt kıvamına gelinceye kadar bu işlem devam eder.Süt yoğurt kıvamına geldikten sonra teleme beş dakika sonra hazıdır.
    AFİYET OLSUN





    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #17
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    MALZEMELER
    1 Kg Tirşik yapragı 1Kg Ekşi Yogurt 1 Su Bardagı Dövme 1 Su Bardagı Nohut 4 Yemek Kaşıgı un Yeterince su
    YAPILIŞI
    Tirşik Yapragı ince ince doğranır.Doğranan tırşık yapragı iyice yıkanır.Bir kase yogurt çırpılır,nohut ve dövme ile yıkanır.Su ısıtıldıgında unlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir.İyice karıştırılır üzerine un eklenir.Bu yaptıgımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocaga konularak iyice kaynatılır.Yemegin piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir. ve tabaklara servis yapılır.Soguk yenmesi tercihtir.Tirşik Çorbası aslında K.Maraş ın Andırın ilçesi çorbasıdır. Ancak Osmaniye ilimizdede yapılan bir çorbadır.İlimizde Kültür ve Turizm Bakanlığı maddi katkılarıyla ile 3 yıldan bu tarafa Osmaniyedeki Andırınlılar Derneği tarafından Tirşik şenliği yapılmaktadır.
    AFİYET OLSUN



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #18
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TOĞĞA

    MALZEMELER
    1.Kg Yogurt 3 Bardak Su 1 Yumurta 2 Çorba kaşığı un 2 Su Bardağı Dövme 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
    YAPILIŞI
    Yoğurt,un yumurta ve su ile iyice çırpılır. Aynı yöne sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.Dövme ile nohut tencerenin içine atılır. Ocakta Dövme ile nohut pişene kadar karıştırılır.Sonra nane ince ince kıyılır.Akşamdan tuzlu suda ıslanmış dövme ve nohut tamamen aşure kıvamına gelene kadar pişirilir. önceden kaynattığımız yogurtla karışıma eklenir. Pişmeye yakın bol yeşil nane ekşenir. Arzu edilirse yeşil nane ile birlikte ıspanakta eklenir. Eger bulunabilirse ebelik adı verilen Osmaniyenin yaylalarında bulunan ekşimsi otla yapılır.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #19
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    MALZEMELER:
    OLGUNLAŞMIŞ TURUNÇ

    YAPILIŞ:
    Turunç ekşisinden nar ekşisi şerbetinin yapılışı gibi yapılarak içecek olarak ikram edilir. nar ekşisi ilebzer özellikleri gösterir. ayrıca hafıza tazelemeye iyi gelmektedir.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #20
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    YAĞLI BALLI

    MALZEMELER:
    Yufkalı Yağlı Ballı İçin
    500 gram un 1 çay kaşığı tuz alabildiği kadar su
    Sıvı Yağlı Ballı İçin:
    250 gr Tereyağ 2 su bardağı Şeker 1 Su Bardağı su
    YAPILIŞI(yufkalı)
    Bir kaba tüm malzeme katılır.ve yoğurulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediniz.Bir kaç bezeye bölerek yufka olarak açın. İçine sıvı yağ gezdirip,toz şeker serpin açtığınız yufkanın üzerine ve onu yufkayı zarf şeklinde katlayın.Bu tatlının özelliği saç üzerinde ateşte kızartılmasıdır.Zarf şeklindeki yufkalar,orta areşli saçta pişirilip sıcak sıcak servis yapınız. Sevis yaparken kavrulup dövülmüş fıstık serpebilirsiniz.
    SIVI YAĞLI BALLI:
    Tereyağ eritilip,şekerli suyu koyup kaynatırız. katılışincaya kadar bekleriz.
    Afiyet Olsun.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Karaman Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 40
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 20:48
  4. Karabük Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 12
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 19:11
  5. Kahramanmaraş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:57

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort