kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Sakarya Mutfağı

    SAKARYA’YA GİDİNCE NELER YENİR, SAKARYA’NIN YÖRESEL YEMEKLERİ (SAKARYA’NIN ÖZELLİKLERİ, SAKARYA İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Sakarya'da yapılan yemekler arasında; Islama Köfte, Sütlü Kabak Tatlısı, Kabak Tatlısı, Kabaklı Kol Böreği, Çerkes Tavuğu, Çerkes Pastası (Peynirli), Ezme Fasulye, Dartılı Keşkek, Dartı, Üre Tatlısı bulunmaktadır.



    Sakarya Yöresel Yemekleri


    • ADA KIVIRMA
    • ARNAVUT BÖREĞİ
    • BİRYAN
    • BULGUR ÇORBASI
    • ÇERKEZ PASTASI VE PEYNİRİ
    • ÇERKEZ PEYNİRİ
    • ÇERKEZ TAVUĞU
    • DARTI
    • DARTILI KEŞKEK
    • EKŞİMİKLİ ÇÖKELEK
    • ERİK SIZBALI
    • EV MAKARNASI
    • ***GANA
    • HAMSİLİ PİLAV
    • HOŞMELİM
    • ISIRGAN BÖREĞİ
    • ISLAMA KÖFTE
    • İNCİR UYUTMASI
    • İSLİ ÇERKEZ PEYNİRİ
    • KABAK DOLMASI
    • KABAK DONDURMASI
    • KABAK KIVIRMA
    • KABAK LOKUMU
    • KABAK ŞEKERLEME
    • KABAK TATLILARI
    • KABAKLI KEŞKÜL
    • KABAKLI LAHMACUN
    • KARA LAHANA HAŞLAMASI
    • KARADENİZ HAMSİ
    • KARALAHANA SARMASI
    • KAZIMPAŞA KÖFTESİ
    • KEŞKEK
    • KIZILCIK SUYU
    • KÖPÜKLÜ TARAKLI HELVASI
    • KURU BÖREK
    • KUYMAK
    • LİMANDERE KAVURMASI
    • MANTAR KAVURMA
    • PIRASALI BÖREK
    • SÜTLÜ KABAK TATLISI
    • TARHANA ÇORBASI
    • TURŞU KAVURMA
    • UHUT TATLISI
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 16:38 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Sakarya Yöresel Yemek Tarifleri

    Sakarya Biryan

    Sakarya Biryan Malzemeleri

    • Tavuk (veya Kuşbaşı Et) 1 Adet (_ Kilogram )
    • Pirinç 1 Kase
    • Margarin 100 Gram
    • Tuz 1-2 Çay Kaşığı

    Sakarya Biryan Nasıl Yapılır?

    Tavuk ya da kuşbaşı et suda haşlanır. Haşlanırken üzerinde oluşan kef alınır. 1 Kase pirinç yıkandıktan sonra 100 gram margarin ile 10-15 dakika kadar kavrulur. Fırın 250 derecede ısıtılır ve kavrulan pirinç fırına dayanıklı bir kabın içine alınır. Üzerine 2.5 kase kadar kaynamış et veya tavuk suyundan (sıcak olarak) ilave edilir ve önceden ısıtılmış fırına konulur. Pirinç suyunu çekmeye başlayınca fırından çıkarılır. Üzerine ayıklanmış tavuk eti veya kuşbaşı etler konularak tekrar fırına sürülür. 5 Dakika daha demlenen pirinçlerimiz fırından çıkarılır. Sıcak olarak servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Sakarya Sütlü Kabak Tatlısı Malzemeleri

    • Yarım adet balkabağı
    • 2 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı süt
    • Ceviz

    Sakarya Sütlü Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?





    Balkabağı soyulur, doğranır, bir tencereye konur. Üzerine 1 su bardağı kadar su konur, kapak kapatılır, yumuşayana kadar pişirilir. Diğer yanda süt ve şeker bir taşım kaynatılır. Kabağın üzerine dökülür. Blenderden geçirerek püre kıvamına getirilir. Bir kaba dökülür, düzeltilir. Buzdolabında 2 saat dinlendirilir, sonra cevizle süslenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ADA KIVIRMA
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ARNAVUT BÖREĞİ

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BİRYAN

    Tavuk (veya Kuşbaşı Et) 1 Adet (_ Kilogram )
    Pirinç 1 Kase
    Margarin 100 Gram
    Tuz 1-2 Çay Kaşığı

    Tavuk ya da kuşbaşı et suda haşlanır. Haşlanırken üzerinde oluşan kef alınır. 1 Kase pirinç yıkandıktan sonra 100 gram margarin ile 10-15 dakika kadar kavrulur. Fırın 250 derecede ısıtılır ve kavrulan pirinç fırına dayanıklı bir kabın içine alınır. Üzerine 2.5 kase kadar kaynamış et veya tavuk suyundan (sıcak olarak) ilave edilir ve önceden ısıtılmış fırına konulur. Pirinç suyunu çekmeye başlayınca fırından çıkarılır. Üzerine ayıklanmış tavuk eti veya kuşbaşı etler konularak tekrar fırına sürülür. 5 Dakika daha demlenen pirinçlerimiz fırından çıkarılır. Sıcak olarak servis yapılır.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BULĞUR ÇORBASI

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ÇERKEZ PASTASI

    MALZEMELER:

    2 su bardağı fırınlanmış mısır unu,
    5 su bardağı su,
    Tuz,

    YAPILIŞI:

    Tencereye su konulur (varsa bakır tencere) tuz ilave edilir kaynatılır.
    Mısır unu yavaş yavaş katılır, sürekli karıştırılarak 20-25 dakika pişirilir. Unun topaklanmması lazım. Koyulaşınca ocaktan alınır.
    Yuvarlak tepsiye boşaltılır kubbe şekili verilir, ortası oyulur, kenarları ıslak kaşık ile düzeltilir. Oyulan yere hafif kızdırılmış tuzlu tereyağı dökülür.
    Sıcak servis yapılır.Tereyağına batırılarak yenilir.

    Afiyet olsun...



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ÇERKEZ TAVUĞU

    1 adet kemikli tavuk göğsü ve 1 adet but
    1 tutam maydanoz
    1 su bardağı ceviz
    3-4 dilim bayat ekmek içi
    1 adet kuru soğan
    2-3 diş sarımsak
    2 su bardağı tavuk suyu
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    Karabiber
    Tuz
    2 edet defne yaprağı
    2 kaşık tereyağı

    Üzerini süslemek içi;

    3 dilim pastırma veya kırmızı biber, pulbiber

    Tavuğu, maydanoz, defne yaprağı, soğan, tuz, ve karabiber ekleyerek 4 su bardağı su ile haşlayın. Süzüp didikleyin.

    Ceviz, kırmızı biber, ekmek ve sarımsağı rondoda çekin. Yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin. Çok sulu olmayacak şekilde ayarlayın. Karışımın yarısını tavuk etiyle harmanlayın. Servis tabağına alın. Kalan sosu üzerine döküp buzdolabında en az birkaç saat dinlendirin.
    Servisten önce tereyağında, kıyılmış pastırmayı veya toz biberi kavurup üzerine gezdirin.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ÇERKEZ PEYNİRİ

    Yurdumuzun Sakarya ili bölgesinde çok yapılan peynir cinslerinden biri de çerkez peyniridir. Bu bölgede genellikle çerkez peynirinin mayası da köylüler tarafından şöyle hazırlanmaktadır.

    Çerkez Peynirinin Yapımı:
    Kıtna iyice kurutulduktan sonra büyük bir şişenin içine tuzlu ılık su konur. Sonra bu kıtna ufak parçalara doğranır ve bu tuzlu suyun içine atılır.
    Salamuradaki kıtna bir hafta kadar sıcak bir yerde tutulur. Böylece çerkez peyniri için gerekli maya hazırlanmış olur.

    Çerkez Peynirinin Mayası:
    İçine su katılmamış bir litre çiğ süt çok hafif bir ateşte hafifçe ısıtılır. Süt ılıyınca içine hazırlanmış olan mayadan üç kaşık kadar atılır. Sonra süt sıkıca örtülür ve ısısını kaybetmemesi için sıcak bir yerde bekletilir.
    Süt bir saat sonra telemeleşmeye yani pıhtılaşmaya başlar. Maya bazan kuvvetli geleceğinden telemeleşme daha çabuk da olabilir. Hattâ 10-15 dakika gibi kısa bir zaman içinde pıhtılaşmanın olduğu görülmüştür. Bunun için sütü sık sık kontrol etmek gerekir. Pıhtılaşan süt kepçe gibi yapılan iki elle toplanır ve sıkılır. Böylece suyu çıkarıldıktan sonra geniş bir tabağın içine konur. Elle basarak tabağın içinde daire biçimine getirilir ve tuzlamadan kaldırılır. Birkaç gün sonra hafif kurumaya başlayan peynir yine ılık bir suyun içine ince ince didilerek atılır. Birkaç dakika bekletilir. Sonra iyice yumuşayan bu peynir parçacıkları mıncıklanarak âdeta yoğurulur. Peynir parçacıkları iyice yoğurulduktan sonra iyice sıkılarak sudan çıkarılır. Yine tabağın içine konur, yassı bir daire biçiminde bastırılır. Tuzlanır ve 3-4 gün bir kenarda bekletildikten sonra güneşte kurutulur. Böylece çerkez peyniri elde edilmiş olur.




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Giresun Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 21:42
  4. Gaziantep Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 21:26
  5. Çanakkale Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 43
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 12:25

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort