SAKARYA’YA GİDİNCE NELER YENİR, SAKARYA’NIN YÖRESEL YEMEKLERİ (SAKARYA’NIN ÖZELLİKLERİ, SAKARYA İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Sakarya'da yapılan yemekler arasında; Islama Köfte, Sütlü Kabak Tatlısı, Kabak Tatlısı, Kabaklı Kol Böreği, Çerkes Tavuğu, Çerkes Pastası (Peynirli), Ezme Fasulye, Dartılı Keşkek, Dartı, Üre Tatlısı bulunmaktadır.
Sakarya Yöresel Yemekleri
- ADA KIVIRMA
- ARNAVUT BÖREĞİ
- BİRYAN
- BULGUR ÇORBASI
- ÇERKEZ PASTASI VE PEYNİRİ
- ÇERKEZ PEYNİRİ
- ÇERKEZ TAVUĞU
- DARTI
- DARTILI KEŞKEK
- EKŞİMİKLİ ÇÖKELEK
- ERİK SIZBALI
- EV MAKARNASI
- ***GANA
- HAMSİLİ PİLAV
- HOŞMELİM
- ISIRGAN BÖREĞİ
- ISLAMA KÖFTE
- İNCİR UYUTMASI
- İSLİ ÇERKEZ PEYNİRİ
- KABAK DOLMASI
- KABAK DONDURMASI
- KABAK KIVIRMA
- KABAK LOKUMU
- KABAK ŞEKERLEME
- KABAK TATLILARI
- KABAKLI KEŞKÜL
- KABAKLI LAHMACUN
- KARA LAHANA HAŞLAMASI
- KARADENİZ HAMSİ
- KARALAHANA SARMASI
- KAZIMPAŞA KÖFTESİ
- KEŞKEK
- KIZILCIK SUYU
- KÖPÜKLÜ TARAKLI HELVASI
- KURU BÖREK
- KUYMAK
- LİMANDERE KAVURMASI
- MANTAR KAVURMA
- PIRASALI BÖREK
- SÜTLÜ KABAK TATLISI
- TARHANA ÇORBASI
- TURŞU KAVURMA
- UHUT TATLISI