SAMSUN’A GİDİNCE NELER YENİR, SAMSUN’UN YÖRESEL YEMEKLERİ (SAMSUN’UN ÖZELLİKLERİ, SAMSUN İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Samsun'un beslenme biçiminde mısır, lahana ve kuru fasulye ağırlık kazanmaktadır. Etli, pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır. Kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanları geleneksel beslenmede önemli bir yer tutar. Lorgon, Kırçan, Kaldırayak, Madımak, Nünük gibi bitkilerden kavurma ya da çorba yapılır.
Yöreye ait yemekler arasında Tir (Kaz Yufkası), Yer Pancarı (Yazı Pancarı), Mısır Çorbası, Yoğurtlu Çorba, Mercimekli Bulgur Pilavı, Keşkek, Karalahana Çorbası, Hamsili Ekmek, Hamsili Pilav (İli Pilav) ve Kocakarı Gerdanı (Burma) sayılabilir.
Samsun Yöresel Yemekleri
- OYMAAĞAÇ KEBABI
- SAMSUN PİDESİ
- MISIR ÇORBASI
- HALUÇKA
- BAKLALI YAPRAK DOLMASI
- LAHANA SARMA
- KAZ PİLAVI
- KAZ ASMASI
- KATIK BÖREĞİ
- MEMECİK
- KATIKLI EKMEK
- KATIK SÜNDÜRMESİ