kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    HALUÇKA (SAMSUN)





    Katı şekilde yuğrulan hamur açılarak ince ince küçük dikdörtgen pirizması şeklinde kesilerek haşlanır. sudan alınır. Yine bir miktar hohut haşlanır. Haşlanan hamurun ve fasülyenin bir miktar suyunda hamur ve nohut pişirilir. Genellikle Vezirköprü ve Köylerimizde kaz kesilip pişirilirken haluçka çorbası kazın yağlı suyuyla pişirilir. Küçük parçalara ayrılmış tavuk eti veya kaz eti içine atılır. Baharat, biber, salça ayrı bir kapta kavrulur üzerine ilave edilerek haluçka çorbası servise hazır hale getirilir. Zaman zaman acuk veya kiren ekşise haluçka çorbasına ilave edilerekte servis yapılabilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KAZ ASMASI (SAMSUN)




    Tüyleri yolunup iyice temizlenen kaz ocaklığı bulunan bir odanın bacasına,ocaklıkta ateş yakıldıktan sonra asılır.Yanan ateşe belli bir mesafede asılı bulunan kaz bir kişi tarafından oklava veya benzeri bir şeyle yavaş yavaş çevrilir.Bu işlem yaklaşık iki saat sürer. Bu süre içerisinde kaz mükemmel bir şekilde kızarır ve eri-yen yağı altına konan tavada birikir.Kaz asılı bulunduğu bacadan alınır ve hazır bulunanların ortasında doğranır. Biriken yağla bulgur pilavı pişirilir ve böylece servise hazır hale getirilir.Yanında lavaş ekmeğiyle servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #13
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    OYMAAĞAÇ KEBABI (SAMSUN)





    Adını verdiği Oymaağaç köyünde yapılan "Oymaağaç kebabı" Mayıs-Kasım ayları arasında yapılarak hem sıcak hem soğuk olarak yenir. Oğlak etinden yapılan kebap Vezirköprü'nün en eski damak zevkinden biridir.Kebap özel yapılmış bacada Kebap odasında yaklaşık 3-4 saat'de büyük bir özenle çevrilerek pişirilir.Aynı anda 5 oğlağınçevrilerek pişirilmesi sonucu eriyen yağlar bir kapda toplanır. Kebap odasına gelen herkes tiridine banarak büyük bir zevke yer. Bu kebap asırlardır geleneksel bir yemek olarak yaşatılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #14
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ISPANAK ÇORBASI (SAMSUN)




    MALZEMESİ:
    1 kg. ıspanak
    1 'er çorba kaşığı katıyağ, un ve pirinç
    yarımşar bardak su ve yoğurt
    1 adet yumurta
    tuz
    karabiber.
    Ispanağı yıkayıp, haşlayıp, ince ince kıyın ve tuz, karabiberini koyun. Bir tencerede tereyağını hafifçe pembeleştirip, üstüne un konup kavurun. İçine ıspanak, su ve pirinç katarak ağır ateşte pişirin. Gerektiğinde su ilave edin. Pirinçler pişince çorbanın içine yumurta sarısı ile çırpılmış yoğurdu yavaşça katın.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #15
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BÖBREK KAVURMA (SAMSUN)





    6 kişilik Gerekli malzeme:
    1 kg dana böbreği
    4 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet rendelenmiş kurusoğan
    1 su bardağı domates suyu
    Tuz,
    kekik
    Dana böbreği ince ince dilimleyin. 3 çorba kaşığı tereyağında rengi değişene kadar çevirerek kızartın.
    Rendelenmiş kurusoğanı ilave edip kekik ve tuz ekin. 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı domates suyu ekleyerek hafif ateşte 10-15 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #16
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    PEYNİRLİ VE CEVİZLİ MANTI (SAMSUN)





    6 kişilik Gerekli malzeme:
    1 kg un
    Aldığı kadar su
    İç malzeme;
    500 gr kıyma
    2 adet kuru soğan
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 kase ufalanmış beyazpeynir
    1 kase çekilmiş ceviziçi,
    tuz
    Unu aldığı kadar su ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp oklava ile 1-2 cm kalınlığında açın. Yufkayı 5 santimetrekarelik parçalara kesin.
    Kıymayı ince kıyılmış soğan ve tuz ile birlikte 1 çorba kaşığı yağda kavurun. Kare kestiğiniz hamurların içine kavrulmuş soğanlı etten bir miktar koyarak üçgen şeklinde kapatın. Kenarlarını bastırarak yapışmasını sağlayın.
    Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Hamurları 20 dakika kadar haşlayıp kevgirle sudan alın. Servis tabağına koyun. Kalan tereyağını biber salçası ile eritip kızdırın. Mantının üzerîne gezdirin. Üzerine ufalanmış peynir ve ceviziçi serperek servis yapın.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #17
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KIVRATMA





    Malzemeler:


    2 yumurta
    1 su brd. yoğurt
    1 su brd. sıvı yağ
    1/2 su brd. su
    1 tatlı kaşığı sirke
    1/2 çay kaşığı karbonat
    çay kaşığı ucuyla tuz
    aldığı kadar un


    içi için:


    5 su brd. çekilmiş fındık içi
    5 su brd. şeker


    açmak için:


    2- 2,5 pkt nişasta


    üzeri için:
    1 pkt eritilmiş tereyağ


    Hazırlanması:


    Önce hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bi hamur elde ediyoruz. Hamuru 22 adet bezeye ayırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Çekilmiş fındık içini şekerle karıştırıyoruz. Dinlenen bezeleri nişasta kullanarak baklava yufkası inceliğinde açıyoruz. (yufkaların şeklinin şemalinin, yırtılmasının pek önemi yok, zira benimkiler öyle olmuştu, resimdeki yufka kardeşimin açtıklarından :) ) açılan yufkamıza 2 yemek kaşığı dolusu içi serpiştiriyoruz.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #18
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    tirit




    Malzeme:
    250 gr. parça et
    1 baş soğan
    2 kaşık tereyağı
    1.5 veya 2 ekmek dilimi
    1 domates veya 1 kaşık salca
    tuz
    kırmızı biber


    Yapılışı:
    Bir tencereye kıyılmış soğan ile tereyağını kavurup, parça etleri ilave edin. Etin suyunu salıp da çekinceye kadar pişirin. 6 su bardağı su ilave edip pişirin. Etler yumuşayınca etleri suyundan süzün. Tencereye dizmiş olduğunuz ekmek dilimlerinin üstüne kaynamakta olan et suyunu dökün. 1-2 dakika beklettikten sonra ekmeklerin üstüne parça etleri yerleştirip, servis yapın.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #19
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    MISIR ÇORBA





    600 gram tane mısır konservesi
    1 adet orta boy soğan
    2 yemek kaşığı mısır unu
    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı tavuk suyu
    1 su bardağı su
    tuz
    Hazırlanışı
    Mısır konservesi açılıp suyu süzülür.
    Tereyağında soğan ve mısır unu kokusu çıkana kadar kavrulur.
    Süt, tavuk suyu ve su yavaşça karıştırılarak ilave edilir.
    Mısır taneleri ve tuz eklenir.
    Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
    Kaynayan çorba blenderdan geçirilip servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #20
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ÖZEL SAMSUN PİDESİ





    Kg. Un
    2 Su Bardağı Su
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    3 Tatlı Kaşığı Şeker
    1 Adet Yumurtanın Sarısı
    350 Gr. Yağsız Dana Kıyması (içi için)
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı (içi için)
    4 Adet Soğan (içi için)
    2 Çay Kaşığı Tuz (içi için)
    2 Çay Kaşığı Karabiber (içi için)
    1 Adet Misket Büyüklüğünde Yaş Maya
    1/2 Kg. Yoğurt
    6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    1 Çorba Kaşığı Kırmızı Pul Biber
    7 Sap Maydanoz
    1 Tatlı Kaşığı Kekik


    Bir kaba unu dökelim. Ortasını havuz gibi açalım. İçine suyu ve yaş mayayı koyup yaş mayanın çözülmesini bekleyelim. Ardından tuzu, şekeri ve yumurta sarısını da katarak yoğuralım. İki saat kadar bekletelim. (Bir gece dinlendirilebilirse hamur daha kıvamlı olacaktır). Ardından hamuru 6 eşit parçaya bölelim, yuvarlayalım. Her parçayı elimizde bastırarak açalım ve 70 cm uzunluğunda, 10 cm eninde olacak biçimde şekillendirelim. Bu arada kıymalı içimizi hazırlayalım. Bunun için önce kuru soğanları robotta çekelim. Tereyağını eritelim ve kıymayı kavuralım. Pişmesine yakın soğanı katalım, 15 dakika kadar pişirelim. Son olarak tuzu ve karabiberi katalım. Soğumaya bırakalım. Bu içi pide hamurlarının içine yerleştirelim. Pidelerin kısa kenarlarını birleştirelim ve bu şekilde tepsiye alalım. 250-300 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirelim. Pideleri ince ince kesip bir servis tabağına alalım. Yoğurtlu sosu hazırlamak için yoğurdu iyice çırpalım. Zeytinyağını kırmızı pul biberle ısıtalım. Pidelerin üzerine önce yoğurdu, ardından pul biberli zeytinyağını dökelim. Üzerini kekik ve kıyılmış maydanozla süsleyelim. Hemen servis edelim.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 5 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 5 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Bayburt Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 15.Ocak.2016, 23:52
  4. Batman Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 15.Ocak.2016, 23:41
  5. Bartın Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 21
    Son Mesaj : 15.Ocak.2016, 23:29

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort