kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 33 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    SEBZELİ BULGUR PİLAVI

    Hazırlanışı: Tavada bir kaşık tereyağı eritilerek, içine ince kıyılmış bir orta boy soğan ve bir yeşil sivri biber katılarak karıştırılır. Bir adet patlıcan küçük küpler şeklinde doğranarak karıştırmaya devam edilir. Bir süre sonra kabukları soyulmuş ve ince kıyılmış 2 domates eklenir. Karışım bir süre pişirildikten sonra üzerine su, bulgur ve tuz ilave edilerek pilav pişirilir. Pilav pişince küçük bir tavada (yağsoğan tavası) tereyağı eritilir ve pilavın üzerine dökülür. Pilav bir süre dinlendirmeye bırakılır. Pilav isteğe bağlı olarak yeşil fasulyeli ve domatesli de yapılabilir. Afiyet Olsun.

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    HASUDA

    Malzemeler: 1 Bardak nişasta, 5 Bardak su, 1 Bardak toz şeker, 3 Kaşık tereyağı, 1/2 Bardak ceviz içi


    Hazırlanışı: 4 bardak su kaynatılır, 1 bardak su ile nişasta karıştırılır, kaynar suya ilave edilir karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tepsiye dökülerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Ceviz serpilerek servise sunulur. Sıcak olarak yenir. Afiyet Olsun.

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #13
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    SAC ÇÖKELİKLİSİ

    Malzemeler: 2 Su Bardağı Un, 1 Bardak Çökelek, 1 Demet maydonoz, Tereyağı, Tuz, Su


    Hazırlanışı: Un, su ve tuzla kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurup, ufak parçalara bölün ve 10 dakika dinlendirip, 1 mm. kalınlığında açın. Açtığınız yufkaların arasına, ince kıyılmış maydanozla karıştırılmış çökeleği koyup, kenarlarını bastırarak yarım ay biçiminde kapatın. Yağsız tavada veya saçta, orta hararette, her iki yüzünü de pembeleştirerek kızartın ve üzerine tereyağı sürün. Sıcak olarak yenir. Afiyet Olsun. İsteğe bağlı olarak aynı şekilde patatesli, kıymalı veya ıspanaklı da yapılabilir. Yalnız iç malzeme önceden hazırlanmış olmalıdır.

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #14
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    SAC KATMERİ

    Malzemeler: 2 Su Bardağı Un, Tereyağı, Tuz, Su


    Hazırlanışı: Sacın altı yakılır ve ataşten tamamen yanmış köz olmuş olması, ateşten duman çıkmaması gerekir. Ancak bu ateşte sac katmeri pişirilir. Gelen misafire de sac katmeri yapmak adettir. Hamuru, tuz, su ve un ile yoğrulur. Unu ince elekle elenmiş undandır. Yufkaya yakın büyüklükte açılır ve önceden eritilmiş yağ ile hamur yağlanır. Eskiden sade yağ kullanılırdı bugün biraz zeytinyağı ve margarinde katılır. Yağlanan hamur uçları karşılıklı katlanarak kare şeklinde bohça yapılır. Bu iş bitince, önce yapılanların yağı donar, hafifçe oklava ile açılıp sac üstüne konur. Sade yağ ile sac üzerinde iki yüzlü pişerken yağlanırsa tel tel olur daha fazla “Tel döker”. Bu iş biraz zahmetli olduğundan, piştikten sonra tepsiye alınıp yağlanır.. Sıcak olarak yenir. Afiyet Olsun. Evde teflon tavada, elektrikli veya tüplü sacda yapılsa da odun ateşinde pişenin tadını vermez.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #15
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BAZLAMA


    Malzemeler: 4 Su bardağı su, 2 tatlı kaşığı kuru maya, aldığı kadar un, 4 tatlı kaşığı tuz


    Hazırlanışı: Ilık suda şeker ile maya eritilir. Tuz ve elenmiş un ile yumuşak ele yapış*mayan hamur yoğrulur. İki misli kabarana kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur tekrar yoğrulur. Büyük bezelere ayrılır. Hamurların her biri 1 cm kalınlığında açılır. Üzeri örtülerek tekrar mayalandırılır. Hamur 20 - 25 cm çapında açılır. Kabarması için biraz dinlendirilir. Hamur ısıtılan saca veya sac bulunmazsa ısıtılan teflon tavaya birer birer konur. Kabarın*ca ters çevrilir. İki tarafta kısık ateşte pişince sacdan veya tavadan alınır. Pişirilirken teflon tavanın ağzı kapatılırsa daha iyi olur. Hemen yenecekse arzuya göre tereyağ sürülebilir.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #16
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    CEVİZLİ ERİŞTE

    Malzemeler: 500 gr erişte, 100 gr tereyağı, 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi, 1 su bardağı ufalanmış peynir veya çökelek, tuz


    Hazırlanışı: Erişteyi tuz eklenmiş suda haşla ve ilistirle süz. Erittiğimiz tereyağında kavur. Kıyılmış ceviz ve ufalanmış peynirle süsleyip servis yap.
    Afiyet olsun.

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #17
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    CEVİZLİ BAT

    Malzemeler: 250 gram asma yaprağı, 1 bardak yeşil mercimek, 1/2 bardak ince bulgur, 3 yemek kaşığı salça, 1/2 demet maydanoz, 1 demet dereotu, 2 adet domates, 1 tutam reyhan, 2 adet yeşil biber, 1/2 demet taze soğan, 1 adet kuru soğan, 50 gram iç ceviz, tuz, karabiber, pul biber


    Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra. Süzüp, tekrar sudan geçirin ve genişce bir tencerede 2 bardak su ilavesiyle yenecek kıvama gelene kadar haşlayın. Çok hafif sulu bırakarak sıcak olarak muhafaza edin. Bulguru ayıklayıp sıcak olan mercimeğin üzerine ilave edin. Salçayı 1 fincan sıcak suda eriyene kadar karıştırın. Erimiş salçayı mercimeklere ilave edin. Tuzlayıp, biberleyin. Domates, biber, yeşil soğan, dere otu, reyhan, dövülmüş cevizi ilave edilin. Asma yapraklarıyla beraber servis yapın. Bat dolma gibi yaprağa sarılarak yenir. Afiyet olsun.

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #18
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TOKAT KEBABI

    Hazırlanışı: Taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan ilimize has enfes bir yemektir. Özel kebap ocaklarında yapılır. Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir. Şişlerin en başına et ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı takılır. Şiş üzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parça kuyruk yağı ve bir iki diş sarımsak dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır. Birkaç şişe de etler müstakil olarak takılır.
    Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır. Fırının alt kısmında bulunan şaç tepsiye damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır.
    Afiyet olsun.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #19
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    AŞLIK ÇORBASI

    Malzemeleri: 1 kase yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı nohut, 1 çay bardağı aşlık, 2 diş sarımsak, Tereyağ, Nane, Tuz


    Hazırlanışı: Bir tencereye 1 litre su koyup kaynatınız. Suyun içerisine bir çay bardağı buğday aşlığı, tuz ve 1 çay bardağı pişmiş nohut ilave ederek aşlık pişene kadar kaynatınız. İçerisine ayran ilave ederek servis yapınız. Afiyet olsun.
    Not: Buğday yarmasının çekilmişine aşlık denilmektedir.

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #20
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KÖR TOĞGA

    Malzemeleri: 1 kase yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı nohut, 1 çay bardağı aşlık, 2 diş sarımsak, Tereyağ, Nane, Tuz, 1 yumurta sarısı


    Hazırlanışı: Tencereye yoğurdu, unu ve bir yumurta sarısı koyup çırpıyoruz. Suyunu ekliyoruz. Aşlığı nohutu katıp karıştırıyoruz. Ocağa koyup aşlık pişene kadar pişiriyoruz. Üzerine tavada tereyağını eritip naneyi karıştırıp çorbanın üzerine boşaltıyoruz. 2 diş sarımsağı çorbanın içinde pişiriyoruz veya rendeleyip servis yapacağımız zaman çorbaya karıştırıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
    Not: Buğday yarmasının çekilmişine aşlık denilmektedir.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Tokat İlinin Meşhur Yöresel Yemekleri
    Konu Sahibi KaMoreNa Forum Karadeniz Bölgesi
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 26.Ekim.2017, 11:17
  2. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  3. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  4. Çanakkale Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 43
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 12:25
  5. Bursa Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 20
    Son Mesaj : 16.Ocak.2016, 20:26

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort