İç Hoğiç (Sebzeli Ekmek)
Malzeme
1 kg mısır unu, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz, 1 kg ıspanak, pazı
Yapılışı
Pazı yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Doğranmış olan yeşil sebzelerin içerisinde bir miktar tuz koyularak suyu çıkartılır. Yoğrulmuş hamuru bir tepsiye alarak ortası açılır, ortasına yeşil sebzeler koyulur. Üzerine hamurun kalan yarısı koyu*larak kapatılıp. Üzerine sıvı yağ veya tereyağı konularak fırına verilir.
Fasulye Kavurması
Malzeme
Taze fasulye, sarımsak, soğan, tereyağı, maydanoz, tuz
Yapılışı
Fasulyenin kılçıklarını temizleyerek bol suda yıkanır. Ortadan ikiye bölerek haşlanır süzdükten sonra soğumak üzere bir kenara ayrılır ve suyu sıkılır. kuru soğanı temizleyip, ince ince kıyılır. Bir tencerede tereyağı eritilir. Soğan ve taze fasulyeyi ilave ederek kavrulur. Kavrulan fasulyenin içerisine ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilave edilerek tuzla birlikte 1-2 dakika daha kavrulur.