UŞAK’A GİDİNCE NELER YENİR, UŞAK’IN YÖRESEL YEMEKLERİ (UŞAK’IN ÖZELLİKLERİ, UŞAK İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Yöreye ait geleneksel yemekler arasında, Tarhana Çorbası, Yumurta Sızdırması, Ciğerli Bulgur, Döndürme, Arap aşı, Keşkek, Alaca Tene, Köpük Helva, Höşmerim ve Tahin Helva yer almaktadır.
Uşak Yöresel Yemekleri
- Tarhana Çorbası
- Çömlek Eti
- Keşkek
- Cendere Tatlısı
- Tahin Helva
- Höşmerim
- Katmer
- Demir Tatlısı
- Muska Böreği
Uşak Tarhana Çorbası
Malzeme olarak un, yoğurt, süt, kırmızı ve yeşil biber, nane, soğan, domates ve tercihe göre haşlanmış yoğurt veya fasulye belli oranlarla hazırlanır. Bir gün öncesinden hamur için maya hazırlanır. Hazırlanan maya un ile yoğrulurken, yukarıda sayılan malzemeler de ilave edilmek suretiyle, karışım hazırlanır. Belli bir kıvama gelen karışım, geniş kap, (Toprak çömlek veya leğen) içine konulur. 15-20 gün bu kapta bekletilir. Bu arada 2 günde bir, hafif ıslatılmış elle karıştırılarak mayalanması sağlanır.