ZONGULDAK’A GİDİNCE NELER YENİR, ZONGULDAK’IN YÖRESEL YEMEKLERİ (ZONGULDAK’IN ÖZELLİKLERİ, ZONGULDAK İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Yöre mutfağı ağırlıklı olarak unlu (buğday ve mısır unu) mamullerden yapılan yemek türlerinden oluşmaktadır. Su böreği, kabaklı börek, bazlama, cizleme, gözleme, kömeç ekmeği, pide türleri, tarhana çorbası, uğmaç çorbası, göce çorbası, malayı yöresel yemekler arasında sayabiliriz.
Ereğli pidesi ve Osmanlı çileği, Çaycuma yoğurdu, Devrek çöreği ve simdi ile Zonguldak ormanlarında yetişen kuzu kestanesi yörenin adıyla özdeşleşmiş yiyecekleridir.
Zonguldak Yöresel Yemekleri
- BAKLAÇ
- BEYAZ BAKLAVA
- ÇÖPELE
- ÇÜKÜNDÜR MANCARI
- EREĞLİ PİDESİ
- HÜPPÜLÜ (HÖBBELİ)
- KARTLAÇ
- KAVŞAK FASULYE
- KÖMEÇ
- MALAY
- MISIR ÇORBASI
- PIRASA ÇORBASI
- PIRASA DOLMASI
- PÜRTÜKLÜ BAMBAM
- SÜTLÜ ARMUT
- TENEKEDE TAVUK
- TINTIN ÇORBASI
- ZILBIT (ISPIT)