Bir şirkette görevli profesyonel 20 dağcı, bellerine bağladıkları halatlarla Yusufeli Barajı’nın dik yamaçlarında havada asılı halde tehlikeli işlerini yerine getiriyor.


Artvin'de yapımı tamamlandığında "kemer baraj" sınıfında temelden 270 metre yüksekliği ile Türkiye'nin birinci, dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan 20 dağcı, bellerine bağladıkları halatlarla dik yamaçlarda yaklaşık 9 saat havada asılı kalarak, tehlike arz eden kayaları temizliyor, bariyer ve çelik ağla kaplıyorlar.
Bir şirkette görevli profesyonel 20 dağcı, bellerine bağladıkları halatlarla Yusufeli Barajı’nın dik yamaçlarında havada asılı halde tehlikeli işlerini yerine getiriyor.
Erişimin güç ya da riskli olduğu yerlerde inşaat şirketleri ve müteahhit firmalara destek hizmetleri sağlayan, kaya düşmesi tehdidi altında inşa edilen bazı büyük barajların yamaç güvenliği çalışmalarını yürüten dağcılar, bugünlerde Artvin'de yapımı süren Yusufeli Barajı inşaatında adeta ölüme meydan okurcasına çalışarak, düşme tehlikesi bulunan kayaları temizleyerek, bariyer ve çelik ağla kaplıyor.
Şirketinin sahibi Melih Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, profesyonel ekibin temelde dağcılık ve tırmanış kökenli olduğunu, her biri kaya duvarlarında olduğu kadar her türlü diğer yüksek mekanda da rahat ve güvenli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.
Ekibin, çoğunlukla mühendislik fakültesi öğrencisi ve mezunlarından oluşan, yüksekte çalışma, emniyet sistemleri ve problemlere yaratıcı çözümler geliştirme konusunda deneyimli kişilerden oluştuğunu vurgulayan Köse, "Endüstriyel dağcılık işlerinde Uluslararası Dağcılık Kurumları Birliği onaylı teknik ve güvenlik malzemeleri kullanır" diye konuştu.
AA