25 liranın altında en iyi 10 deniz ürünü

21.2016.08:00

Havalar soğudu; balıklar yağlandı, lezzetlendi. “Denizden babam çıksa yerim” diyenlerdenseniz işte kesenizi çok zorlamadan midenizi şenlendirecek lezzetler. Hangisini seviyorsanız: Uskumru, hamsi, karides ya da fener... Nasıl seviyorsanız: Dolma, kavurma, seviçe ya da pastırma...

1) C VİTAMİNLİ KARİDES
MEYHANE YARE / İSTANBUL


Karides, soğan, domates, avokado, salata, portakal ve limon suyunun karışımıyla yapılan karides seviçe öne çıkan lezzeti. 15 meze, 15 çeşit de ara sıcak var. Acıka Bozcaada’dan geliyor. Karides seviçe: 22 TL.
Asmalımescit; (0212) 245 45 78

2) ESKİ İSTANBUL MUTFAĞI
İNCİRALTI / İSTANBUL




Ermeni, Rum ve Osmanlı mutfağı karışımı. Tan Morgül, temizlenmiş balığın soğanlı piyazla doldurulmasıyla hazırlanan uskumru dolmasını öneriyor. Mezeleriyle ünlü mekânda balık turşusu da tadılmalı. Uskumru dolması: 25 TL.
Beylerbeyi; (0216) 557 66 86

3) BALIĞIN ADANASI OLUR MU?
TRİLYE / ANKARA


Ajda Pekkan ve Cem Yılmaz Ankara’ya geldiler mi buraya mutlaka uğruyorlar. Lagosun baharatla zırhtan geçirilip şişe takılmasıyla yapılan ‘balık Adana’yı mutlaka tadın. Balık Adana: 25 TL.
Gaziosmanpaşa; (0312) 447 12 00

4) BALIK-EKMEKSİZ OLMAZ
FERHAT BÜFE / İZMİR




Bu lezzetlerin buradan çıktığına inanmayabilirsiniz ama Aynur Tartan “İzmir’de balık-ekmeğin en lezzetli adresi” diyor. Denize karşı büfede balığı ister ekmek arası, ister porsiyon alın. Balık-ekmek: 7 TL.
Güzelbahçe; (0232) 234 60 64

5) LÖP LÖP SARIKANAT
SOFRAM BALIK / İSTANBUL


Tekirdağ’a doğru gidiyorsanız deniz manzarasına karşı bir mola verin. Löp et haline getirilen sarıkanadın şişte pişirilmesiyle olan lokum restoranın spesiyali. Balıklar günlük. Balık pastırması dilimi: 6 TL.
Selimpaşa; (0212) 731 69 67

6) DİYET BALIK DA VAR
DARDENİA / İSTANBUL


İstanbul’da beş şubesi var. Diyet balık salatasından balık burgere kadar mönüsü oldukça zengin. Özel sosla yapılan, salata veya patatesle sunulan fener kavurmayı tatmadan dönmeyin. Fener kavurma: 23.50 TL
Maslak; (0212) 276 57 01

7) 30 ÇEŞİT MEZE
CAN RESTAURANT / MUĞLA


Deniz kenarındaki mekânın Göcek Koyu manzarası var. Günlük yöresel taze balık kullanıyorlar. Restoranın spesiyali tereyağında yapılan karides tava. 30’un üstünde meze çeşidi var. Kalamar tava: 24 TL.
Göcek; (0252) 645 15 07

8) BOĞAZDA BALIK
DEL MARE / İSTANBUL




“Balık Boğaz’da yenir” diyorsanız uğrayacağınız ilk adreslerden. Fener kavurmadan barbuna, ahtapottan kalamara geniş mönüsü var. Tüm ürünler Ayvalık’taki kendi ekolojik çiftliklerinden. Kalamar yumurta (subye): 22 TL.
Çengelköy; (0216) 422 57 62

9) HAMSİSİZ OLMAZ
PİŞİRME EVİ / ANKARA




Hamsisiz deniz lezzetleri listesi olmaz. Erdal İpekeşen; “Ankara’da en iyi hamsi yiyebileceğiniz adres” diyor. 15 çeşit balık var. Restoranın spesiyaliyse fırında pişen deniz levreği. Hamsi porsiyonu: 11 TL.
Çankaya; (0312) 438 00 30

10) TEKNEDE YENGEÇ
HASAN USTA / MUĞLA


Deniz ürünlerini teknede yemek isterseniz doğru adres burası. Hasan Usta’nın teknesinde mavi yengeç tatmalısınız. Pişirince kırmızı rengi alıyor. Tekne, Dalyan İztuzu Plajı arkasında, iskelenin az ilerisinde. Mavi yengeç: 10 TL.