kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Hamur İşleri

    HAMUR İŞLERİ İLE İLGİLİ PRATİK BİLGİLER

    Küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.

    Tepside yufka böreği hazırlarken, daha leziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin.

    Limon, börek hamurlarına unu çürütmek için konur.

    Erimiş margarinin içine süt katıp yufkanın her katmanına sürerseniz böreğinizin daha lezzetli olacağını göreceksiniz.

    Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.

    Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. Sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır

    Hamur işi yaparken hamuru mutlak surette en az 30 dakika dinlendiriniz. Üzerini nemli bir bez ile kapatıp buzdolabına koyunuz. Böylece hamur daha iyi açılacak ve daha iyi performans verecektir.

    Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.

    Eğer evde ekmek yapıyorsanız, içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş patates ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır.

    Evde pasta hazırlayanlar için bir önerimiz daha var. Lezzetli bir pasta hazırlamak kadar, süslemek de çok önemlidir. En çok da özel günlerde pastaların daha gözalıcı olmasına dikkat edilir. Siz de kendi pastanızı kendiniz yapıyorsanız, üzerini süslerken çeşitli reçelleri hafifçe kulandırıp sos olarak kullanabilirsiniz.

    Bir gün öncesinden pişirdiğiniz gözlemeyi sıcak bir tabağa koyup üzerini de alüminyum folyoyla sardıktan sonra tavada ısıtmanız yeterli. Diğer bir alternatif de (ki bu diğerlerini pişirirken gözlemenizi sıcak tutabilmeniz için de bir yoldur), folyoya sardığınız tabağı kaynayan su dolu bir tencerenin tepesine koymaktır.

    Fırından çıkardığınız hamur işlerini, özellikle kekleri servis etmeden önce mutlaka en az 1,5 saat dinlenmeye bırakmalısınız. Fırından çıkar çıkmaz kesip servis yaparsanız içi hamur kalır ve tadında bir acılık hissedilir.

    Hamurlar dinlendirilirken üzerine nemli bez örtülürse kabuk tutmaz.

    Un ve nişasta türü malzemeyi nereden kullanırsanız kullanın mutlaka elekten geçiriniz ki topak topak kalmasın.

    Hazırladığınız kekin, fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte firına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.

    Jöleyi pişirdikten sonra kabından kolay çıkarmak için, pişirmeden önce kalıbını soğuk suyla yıkayıp içine sıvı yağ sürün.

    Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz seker katın.

    Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. Hem lezzet verir, hem de çikolatayı yumuşatır.

    Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz ya da keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın.?

    Kek veya börek yaparken büyük yumurta kullanmayın. Çünkü büyük yumurtalar kekin soğuduğu zaman çökmesine neden olabilirler. Bu nedenle orta boy yumurtalar kek ve börekler için en uygunudur.

    Pastalara kattığınız fındık, ceviz, v.s.'nin dibe çökmemesi için una buladıktan sonra karışımın içine katın. Böylece piştiğinde pastanın içine eşit bir şekilde dağılmış olurlar.

    Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız, keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin. Fırından çıkardığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsiniz.

    Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz. Ayrıca kalıbınızı yağlamayı unutmayın. Yağladıktan sonra unlarsanız kalıptan çok zor çıkan hamur işlerinizin daha da kolay çıktığını fark edeceksiniz .

    Keki kalıbından çıkarmakta zaman zaman zorlanabilirsiniz. Ya da çıkarırken, altına yapışıp, dağılabilir. Fakat, kek kalıbını önce sıcak suya batırıp, hamurunu bundan sonra yayarsınız, kek çok daha kolay çıkar ve dilimlenir. Siz de bu tür zorluklarla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

    Kek ve pasta yaparken Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın. Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz.

    Kekinizin kabarmasını istiyorsanız margarin ve şekerini iyi çırpın. Güzel kek yapmanın bir koşulu da margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır.

    Kurabiyeleri Kapağı çok sıkı kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın.

    Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz. Ancak sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçalanmaz.

    Ekmeklerin küflenmemesi için Ekmek kutusunu ara sıra sirkeli suyla silin.

    Börek veya kek yaparken Sana kullanırsanız hamurunuzun daha iyi kabardığını ve lezzetli olacağını göreceksiniz.

    Evinizde kek yaparken malzemelerin içine karıştırdığınız meyveleri önce bol nişastaya bulayın. Böylece hem meyvelerin dibe çökmesini önlemiş olursunuz, hem de kekiniz her zamankinden daha lezzetli olur.

    Mayalı hamurla yapılan ekmeklerin püf noktası, hamuru mümkün olduğu kadar az un kullanarak işleyebilmektir. Mayalı hamurunuzun oldukça nemli olması gerekmektedir. Mayalı hamurunuz açarken yapışıyorsa dinlenmeye ihtiyacı var demektir. Hamurunuzu nemli bir havlu ile sararak 10 dakika dinlendirin.

    Evinizde meyveli pasta yapıyorsunuz. Ama bir türlü sonuçtan memnun değilsiniz. Bazı meyvelerin tadı acımsı olur. Bu tadı çiğken fark edemeyiz. Meyveleri pastaya ilave etmeden önce tozşekere bulamayı sakın ihmal etmeyin. Dilerseniz, meyvelerin üzerlerine biraz tozşeker serpmekle de yetinebilirsiniz.

    Pasta yaparken kullanacağınız meyvelerin uzun süre dayanmaları için Toz şekere bulamayı unutmayın.

    Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler

    Pastaların üstüne koyduğunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmaması için, meyveleri limonlu suya batırıp kullanın.

    Pizzanızın daha yumuşak olması için Hamura sade unun yanı sıra, patates nişastası da katmayı deneyin.

    Yumurta aklarını iyice kar haline getirin. Doğru kapta sufle pişirin ve kabın yapışmaz özellikte olmasına dikkat edin. Fırınınızı doğru ısıya ayarlayın. Sufle pişirirken en önemli nokta, kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra içine elinizle ve parmaklarınızla dokunmayın; dokunursanız yağlı unun dağılımını bozabilir; suflenin kaba eşit oranda dağılmasını engellemiş olursunuz.

    Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.

    Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.

    Unla yapılan tatlılara az tuz konursa tadı artar.

    Çubuk tarçını kullanırken, bir bıçak yardımıyla iki ucuna birkaç çentik atın; böylece aromasını ve kokusunu en iyi şekilde bırakacaktır.

    Yumurta akını çırpıp kar haline getirirken, öncesinde ve sonrasında dikkat etmeniz gereken püf noktaları şunlardır:
    Yumurtayı oda sıcaklığında tutun.
    Yumurtayı çırparken el çırpıcısı veya çatal yerine tercihen elektrikli mikser kullanın.
    Çırptığınız kabın temiz olmasına dikkat edin.
    Yumurta alana ufacık da olsa yumurta sarısını karıştırmamaya dikkat edin.
    Mutlaka bir tutam tuz katın.

    Evinizde pasta yapıyorsunuz ama, belki bu işin henüz acemisi olduğunuzdan yumurtanın sarısını beyazından ayırmayı beceremiyorsunuz. O halde, size küçük bir sır verelim. Bardağın üstüne huniyi koyun. Yumurtayı huninin içine kırın. Beyazı bardağa akar, sarısı hunide kalır.

    Limonun suyu, şerbeti koyulaştırır ve geç şekerlenmesini sağlar. Ancak fazla limon suyu ilave edilmesi şerbeti ağdalaştıracağı için çok tatlı olmasına yol açar. Bu da damak zevkinizi bozabilir. Şerbette istediğiniz kıvamı elde etmek için limon suyu miktarına dikkat edin. Hemen tüketeceğiniz tatlılara çok az limon suyu koyun.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KAHVALTI HAZIRLAMANIN KOLAY YOLLARI (PRATİK BİLGİLER)

    İyi bir omlet yapmanın ilk kuralı, hiçbir zaman 6'dan fazla yumurta kullanmamanızdır. Pişirirken de daima gazlı ocak tercih etmeli, elektrikli ocak kullanmamalısınız.

    Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar.

    Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.

    Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

    Yumurta cezvede kaynarken iç çeperlere çarpar ve kabuğu çatlar. Beyazlar dışarı çıkar. Bunu önlemek için suya koymadan önce yumurtanın ucunu bir iğneyle delin.

    Rafadan Yumurta:Su kaynamaya başlar başlamaz cezveyi ocaktan çekip yumurtayı bir süre kaynar suda bekletin.

    Çizik zeytin yağ limonla servis esilirse daha lezzetli olur.

    Yumuşak bir omlet hazırlamanın birinci şartı yumurta sarılarını delip, beyazlara fazla ısrar karıştırmaktır. En önemlisi, karışımı fazla çırpmayın.

    Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir.

    Peynirlerinizin tazeliğini koruması için, hava almayacak şekilde şeffaf folyoya sarın.

    Yumurtanın sarısında daha çok kolestrol bulunur. Akındaki kolestrol miktarı ise çok azdır. Bu nedenle yumurtanın sarısı yerine akının yenmesini öneriliyor. Ve "omletinizi bir yumurta sarısı, ama üç yumurtanın akıyla hazırlayın" diyoruz.

    Sucuğun kurumaması için kızartırken üstüne biraz acılı ketcap döküp kızartırsanız daha lezzetli olur

    Yumurta gereğinden uzun süre pişirilirse sarısı ile beyazı arasında yeşil bir halka oluşur. Bu halka oluşana kadar pişen yumurtanın kokusu rahatsız edici, hazmı zor olabilir. Yumurtanın maksimum pişme süresi 12 dakika olmalıdır.

    Yumurtayı haşlarken bir kepçe ya da kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun.

    Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.

    Sabah kahvaltısında katı yumurta yiyeceksiniz. Yumurtanızı cezveden çıkardınız. Kabuğu pek sıcak olduğundan, eliniz yanıyor, soyamıyorsunuz. Öte yandan da aceleniz de var, işinize yetişeceksiniz. Yapacağınız çok basit. Yumurtayı çatlatın, musluğu açın, akan suyun altında soyun. Hem eliniz yanmaz, hem de yumurta daha çabuk soyulur.

    Siyah zeytini tatlandırmak için zeytinyağı ve limon suyu karışımından yararlanmayı herkes bilir.

    Zeytinlerinize daha değişik bir tat vermek için bunları zeytinyağıyla örtün ve biraz kekikle 2-3 diş sarımsak ilave edin. Sekiz gün bekletin ve yenilip azalan zeytinlerin yerine yenilerini koyun.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KAHVENİN SAF OLMASI, KOKUSU, BAYATLAMASI NASIL ANLAŞILIR? (PRATİK BİLGİLER)

    Kullandığınız kahvenin saf olup olmadığını anlamanız oldukça basittir. Bir bardağın üçte ikisini suyla doldurun. Buna bir tutam toz kahve atın. Kahve, suyun üstünde kalırsa, saflığından emin olabilirsiniz. Ama, beş dakika sonra bardağın dibine iner ve suya karışırsa, kahvenizin içinde başka karışımlar var demektir.

    Kokusu, - Çekilmiş kahveye küçük bir tutam tuz veya şeker eklerseniz kokusunu arttırmasını sağlarsınız.

    Bayatsa, Kahveniz bayatlamışsa, kullanmadan önce, kısık ateşte hafif kavurursanız, hem rutubeti gider hem de tazeliğine kavuşur.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KARIŞIK, ÇEŞİTLİ PRATİK BİLGİLER

    1- İkebena, feng shui ve tai chi'nin ne olduğunu bilmelisiniz. İkebena Japonlar' ın çiçek düzenleme sanatıdır. Fenf shui de bir çeşit ev düzenleme sanatıdır. Evin kapısının yönü, yatağın prize göre konumu, çeşitli aksesuvarların kullanımı hep feng shui'nin alanına girer. Hemen örnek verelim: Feng shui'ye göre sifonu çekerken klozetin kapağını kapatmalısınız, yoksa suyla birlikte sizin enerjiniz ve paranız da gider. Kapının hemen arkasına bir zil yada rüzgar çanı takarak kötü düşünceli insanların size zarar vermesini engellemiş olursunuz. Kafasında kötülük olan biri, evinizden içeri girdiğinde zilin ya da çanın sesini duyar ve dikkati dağılır, böylece size zarar vermez. Tai chi ise Çinlilerin sabahları güneşim doğuşunu karşılamak için parklarda, açık alanlarda yaptıkları hareketlerden oluşan bir Uzakdoğu +
    sporudur. Vücuttatki enerji noktalarını doğru kullanmayı, gücü doğru yöne akıtmayı ve günlük hayatta çalışmayan kas gruplarını ve kemikleri çalıştımayı amaçlayan tai chi, dövüş sanatının da en yumuşak ve en ustalıklı örneklerinden biridir.

    2- Yazı tura atarken yazıyı tercih etmelisiniz. Tura yüzü, yazı yüzünden azıcık daha ağırdır;bu nedenle yazı yüzünün gelme olasılığı daha yüksektir.

    3- Daha büyük balık yakalamak için oltanızı derin sulara değil, kıyıya yakın yerlere atın. Nehrin ortasında akıntı, kıyıya oranla dört kat daha güçlü ve hızlıdır. Su ne kadar hızl ıakarsa yüzen balık da o kadar küçük olur. Büyük balıklar genellikle kıyıya yakın sularda yüzmeyi severler.

    4- Doğadasınız, su kaynağına hala çok uzaktasınız ve malesef susadınız. Susuzluğunuzu gidermek için ağzınıza küçük bir taş atın. Böylece tükürük salgısını harekete geçirerek ağzınızın kuruluğundan kurtulabilirsiniz.

    5- Diğer dillerde de bir kadına "Çok Güzelsin" demeyi öğrenmelisiniz. İspanyolca: Usted es hermosa Portekizce: Voce e bonita Fransızca: Vous etes belle İtalyanca: Siesta bella Almanca:Sie sind schön

    6- Clint Eastwood' un üç spagetti filmlerinin adlarını öğrenmelisiniz. Fistful of Dollars (Bir Avuç Dolar), For A Few Dollars More (Birkaç Dolar İçin) ve The Good, tThe Bad and The Ugly (İyi , Kötü ve Çirkin). Bu fimlere "spagetti western" denilmesinin sebebi yönetmenin Sergio Leone olmasıdır.

    7- Yeryüzündeki en hızlı araba, 1 milyon dolar fiyat biçilen McLaren F1'dir. Saatte 320 km'lik hıza ulaşabilen araç aynı zamada dünyanın en büyük ivmeye sahip arabası. V-12 motoru saysinde 3.6 saniyede 100km/saat'lik hıza ulaşabiliyor.

    8- Çikolata, köpeklerin kalplerine zararlıdır. İki lokmalık gofret bile küçük bi köpeğin ölümüne sebep olabilir.

    9- Kazağınızı asla pantalonuzun içine sokmayın.

    10- İçinize atlet giymeyin eğer giyerseniz sakın külotunuzun içerisine sokmayınız.

    11- Kot pantolonunuzun altına bot giymeye çalışın, mokasen giymeyin.

    12- Asla künye ve kolye takmayın.

    13-Asla ayakkabınızın arkasına basmayın.

    14- Çizgili gömlek ve kareli ceket giyebilir, desenli kravat takabilirsiniz; ama üçünü asla aynı anda yapmayın.

    15- Saçınızı uzatabilirsiniz, bıyık bırakabilirsiniz ve pembe tişört giyebilirsiniz ama asla hepsini aynı anda yapmayın.

    16- Vahşi doğada yaralanırsanız, yaranızı idrarla temizleyin. İdrar, vücuttan çıktığı anda sterildir, bulabileceğiniz diğer sulardan kat kat temizdir.

    17- Periyodik tablodaki en yeni, en tehlikeli ve en kısa ömürlü radyoaktif element, 1996 yılında Hofmann, Ninov ve Hessberger'in çinko ve kurşunu birleştirerek bulduğu 112 numaralı ununbium. Elementin Latince isminin anlamı Bir-bir-iki-um". Ununbium'dan önce bulunan iki elemente unununium (No.111) ve ununnillium (No.110) isimleri verilmiştir. Yedi enerji seviyesinde 112 elektronu, 112 protonu ve 165 nötronu bulunan elementin atomik kütlesi 227.

    18- Karpuz seçerken, karpuzun üstünü ve altını parmaklamayı bırakın, rengine bakın. Olgun ve lezzetli karpuzların üzerindeki koyu çizgiler, açıkçizgilerden daha kalındır. Karpuzun dışı ne kadar koyu renkliyse, içi de o kadar kırmızı ve lezzetlidir. Karpuz seçmenin bir yolu daha var. Bıçağı alıp karpuzu ikiye bölün, bir parça kesip tadına bakın. Güzel mi?

    19- Bifteğinizin pişip pişmediğini, bifteği kesmeden anlayabilmelisiniz. Bunun en kolay yolu, bifteği parmaklamaktır. Başparmağınızı, sanki parmak izinizi çıkarmak için mürekkep ıstampasına bastırır gibi, etin üzerine hafifçe bastırın. Diğer elinizle de başınıza dokunun ve sertliklerini karşılaştırın. İyi pişmiş bir biftek alnınız kadar, orta sertlikteki bir biftek çeneniz kadar, az pişmiş bir biftek de burnunuzun ucu kadar sert olmalı.

    20- Dünyanın zirvesinin 8848 metre yüksekliğindeki Everest olduğunu bilmelisiniz. Eğer daha yüksek olsaydı, zirveye astronotlar gibi giyinip tırmanmak gerekirdi.11 bin metre yükseklikte, yüzde 100 saf oksijen solumak bile, canlı kalmanızı sağlayamaz. Çünkü o yükseklikteki son derece alçak hava basıncı, bitrojn baloncuklarının kana karışmasına yol açar ve bu da, dalgıçlarının vurgun adını verdikleri olaya sebep olur. Sonuç, ölümdür.

    21- Normalde 100 bin tel saçımız vardır. Her gün 25 - 125 arası saç teli kaybolur

    22- Kıtalar yılda 2 cm hareket eder.

    23-İnsan beyni, içerdiği 100 milyar nöronla evrende bilinen en karmaşık şeydir. Beyinde ayrıca 500 milyar destek hücresi bulunur.

    24- Bulutsuz bir gecede, ideal şartlarda, çıplak gözle 4 bin yıldız görebilirsiniz.

    25- Vücudumuzda 7.5 metre uzunluğunda ince bağırsak 1.5 metre uzunluğunda da kalın bağırsak bulunur.

    26- Oltaya iğne takmanın kolay yolu misinanın ucunu kıvırıp düğüm yapın. Misinanın çift katlı ucunu,kancanın deliğine sokun. Kancayı misinanın içine geçirin. Misinayı yukarı çekerek düğümü sıkılaştırın.

    27- Kaptanlar, nikah kıyamaz. Kıyılması geminin uluslararası sularda olduğu düşünüldüğünde mantıklı görünebilir; ama doğru değil. Birçok ülkenin donanma kurallarına göre, gemi kaptanlarının insanları evlendirmesi yasaktır.

    28- İnsan öldükten sonra derisi çekildiğinden saç, sakal ve tırnaklarının uzadığı sanılır fakat derisi çekildiğinden uzamış gibi görünür. İnsan beyni son derece gelişmiş olduğu için belirli işler için belirli bölgeler çalışır fakat gün boyunca beynimizin tamamı kullanılır.

    29- İnsanın ne kadar çabuk kel kalacağı yada ne kadar kıllı olacağı tamamen genlerine bağlıdır. Yani traş etmenin yada kesmenin herhangi bir etkisi yoktur.

    30- Einstein iyi bir öğrenciydi söylenenlerin aksine 11 yaşındayken üniversite düzeyinde fizik öğrenmişti. Küçük bir çocukken bile Yunanca ve Latince biliyordu.

    31- Bir erkek olarak mutlaka otomobillerden anlamalısınız. Araba lastiği değiştirmeyi öğrenmekle işe başlayabilirsiniz. El frenini çekiniz, Krikoyu yerine yerleştirin ve otomobili lastik boşta kalacak şekilde havaya kaldırın. Bijon anahtarlarıyla bijonları çarpraz şekilde gevşetin. Hepsini gevşettikten sonra bijonları deliklerinden çıkartın. Bijonları güvenli bir yere koyun ki kaybolmasınlar. Yedek lastiğimizi alın ve otomobilin ve lastiğin bijon delikleri üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Bir bijonu hafifçe gevşek bırakın.Sonra yine çarpaz şekilde diğer bijonları da yerleştirin Bütün bijonları sıkılaştırın.Krikoyla otomobilinizi indirin. İşlem tamam.

    32- Ütü izi olmayan pantalonlarınızı tersten ütülemeniz gerekir. Böylece kumaşın parlamasını engellersiniz.

    33- Dörtçekerle difransiyelin farklı şeyler olduğunu bilmelisiniz. Lada Niva, Land Rover gibi araçlar zaten hep dörtçekerdir. Bozuk arazide difransiyel kilidini devreye sokmanız, aracı ikiçekerden dörtçekere geçirmeniz anlamına gelmez, çünkü araç üretildiği andan itibaren dörtçekerdir.

    34- Microsoft ve Bill Gates hakkında üç beş geyik yapabilmelisiniz. Sözgelimi hisse senetleri değerinin %60 oranında yükselmeye devam etmesi durumunda Microsoft'un mal varlığının 2001 yılında 1 trilyon dolar olacağını, önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın ikinci büyük ekonomik gücü haline geleceğini bilmelisiniz.

    35- Osmanlı Sultanlarından Fatih Sultan Mehmet'in iyi bir şair olduğunu (Avni), III.Selim'in de iyi bir bestekar olduğunu bilmelisiniz.

    36- Profesyonel bir masör kadar olmasa da basit masaj tekniklerini bilmelisiniz. Omuzları yada deriyi mıncıklamak, masaj değildir. Doğru dürüst masaj yapabilmek için başparmaklarınızla omuzlarda ve omurganın iki yanında basınç uygulamalısınız. Masaj yaparken ellerinizi mümkün olduğu kadar çok açmalı, böylece masaj yapacağınız bölgeyi genişletmelisiniz. Sırt derisini baş ve işaret parmaklarınızın arasında kaydırarak belden omuzlara doğru düz çizgi halinde ilerleyin. Omuzlarda "piyano" adı verilen hareketi yapın, yani parmaklarınızın uçlarını sanki tuşları çok sert olan bir piyanoyu çalıyormuş gibi kasların üzerinde gezdirin. İki elinizin başparmaklarını ense üzerinde yan yana getirin ve yavaşça açarak aşağıya doğru inin. Genellikle kaburga kemiğiyle omurga arasında kalan bölgede kulunç oluşur, kulunçları gevşetmek için dirseklerinizi kullanabilirsiniz. Bunun için dirseğinizi kaburga kemiğinin sone erdiği noktanın biraz üstüne yerleştirin ve dairesel hareketlerle hafifçe bastırın. Sakın abartmayın, masaj yaptığınız insanın canını yakabilirsiniz. 37- Gece atıştırmaları yada muhteşem kahvaltılar için buzdolabınızda mutlaka havyar veya somon, dil peyniri,mayonez ve turşu zeytin bulundurmalısınız. Buna kimyonlu peynir veya limon da ekleyebilirsiniz.

    38- Ayın son gününde bile en az 50 milyon TL limiti olan bir kredi kartınız olmalı.

    39- Yalnızca kadınları daha kolay tavlama için değil kendi sağlığınız içinde vücut temizliğine özen göstermeniz gerekli. Haftada en az 4 kez yıkanmalı, tırnaklarınızı düzenli olarak kesmeli, dişlerinizi her gün fırçalamalısınız.

    40- Nemlendirici, temizleyici losyon gibi cilt bakım ürünlerinin sadece kadınlar için üretilmediğini öğrenmelisiniz. Traştan sonra limon kolonyası devri kapanalı çok oldu. Artık hava kirliliği, güneşin zararlı ışınları, çalıştığımız ofislerin bozuk havalandırma sistemleri, barlardaki ve restoranlardaki bol sigara dumanı cildimize gitgide daha çok zarar vermeye başladı. Kokoş olun demiyoruz, ama cildinizin yıpranmasını istemiyorsanız, kendinize bakım yaptırmalısınız.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KARIŞIK, ÇEŞİTLİ PRATİK BİLGİLER (2)

    ÇAMUR LEKESİ
    Çamur henüz kurumamış ise, ipekli ve yünlü kumaşlarda iyice kurumaya bırakılmalıdır. Sonra çamur sert bir fırça ile fırçalanır ve sirke sürülür.

    VAZELİN
    Eliniz katran gibi yapışkan bi madde ile kirlenmiş olabilir. Önce vazelinle güzelce silin. Ardında da sabunla yıkayın. Katrandan iz kalmaz.

    SİGARA DUMANI
    Odanızdaki sigara dumanını yok etmek için çok basit ve en iyi yol, odada bir mum yakmaktır. Mum sigara dumanını yok eder. Daha iyi bir yol ise hiç sigara içmemektir.

    KAVUN KOKUSU
    Buzdolabındaki kavun kokusu son derece rahatsız edicidir. Bunu gidermek için, dolaba sirke ile ıslatılmış bir peçete koymanız yeterli olur.

    PAS LEKESİ
    Pas lekesini çıkarmak için bir miktar limon suyunun içine bolca tuz atıp eritin, temiz bir bezle lekeli yeri sert şekilde silin ve ılık suda çalkalayın.

    YEMEĞİNİZ TUZLU İSE
    Yemeğin tuzunu fazla kaçırdıysanız, tencerenin dibine birkaç dilim çiğ patates koyup pişirin. Yemeğin tuzu çekilecektir.

    RUGAN AYAKKABILAR
    Çatlamasını önlemek için zeytin yağı sürün. Sıcaklık çatlamalara sebebiyet verdiğinden, serin yerde saklamanız da faydalı olur.

    SOĞAN KOKUSU
    Pek çok kişi pişmekte olan soğanın kokusundan hayli rahatsız olur. Bunu önlemenin çok kolay bir yolu var: içine bir-iki karanfil atmak.

    BALIK KOKUSU
    Bıçağınızdaki balık kokusunu çıkarmak çok zordur. Fakat, kuru bir beze bir parça karabiber ekerek bıçağınızı iyice ovarsanız hemen çıkar.

    BALIK YERKEN KOKUSU ELİNİZE SİNMEMESİ İÇİN
    Balığı yemeye başlamadan önce elinizi limonla silerseniz. elinize balık kokusu sinmez. Yıkayınca balık kokusunun elinizde olmadığını göreceksiniz. Aslında bıçağınıza da bu yöntemi tatbik edebilirsiniz.

    YÜNLÜ SARARIRSA
    Beyaz yünlüler, çok çabuk sararır. Bunun önüne geçmek için bir kova suya 2-3 limon sıkıp yünlülerinizi 24 saat bu suda bırakın.

    YAĞ LEKESİ
    Yağ lekesini çıkarmak için, lekenin üzerine kalınca bir ipek kâğıt koyun. Orta sıcaklıktaki ütüyü üzerinde gezdirin. Kolonya ile silin.

    BALIK
    Balıkları kızartmak üzere yıkadıktan sonra kurulamanızda fayda var. Bu surette balığın una ve yumurtaya daha iyi bulanmasını sağlamış olursunuz.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Mercimekli Hamur Çorbası ( 2498 Kcal )
    Konu Sahibi Hurrem Forum Çorbalar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 17.Mayıs.2015, 16:48
  2. Gönül İşleri 17. Bölüm
    Konu Sahibi Escobar Forum Forum Çöp Kutusu
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 21.Nisan.2015, 21:45
  3. Gönül İşleri 16.Bölüm
    Konu Sahibi Escobar Forum Forum Çöp Kutusu
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 21.Nisan.2015, 21:45
  4. Kilo Aldırmayan Yemek – Tatlı – Hamur işi Yapmanın Püf Noktaları
    Konu Sahibi BanderaS Forum İlginç Olaylar ve Yazılar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Ocak.2015, 13:45
  5. Kahvaltılık Hamur Kızartması
    Konu Sahibi katherinapetrov Forum Hamur İşleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03.Aralık.2014, 16:01

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort