TAVUK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER (PRATİK BİLGİLER)
1. Paketlerde hazır olarak satılan dondurulmuş tavuk ve piliçler var. Bunları almayın. Taze olup olmadıklarını anlayamazsınız. Tavuk etinden zehirlenmeleri gazetelerde okuyorsunuz.
2. Bayat tavuğun eti gevşektir, pelte gibidir. Pişirildiğinde bu et kırmızıya çalar.
3. Tavuğu kasabınızdan alın.
4. Köy tavuğunun eti çiftliklerde üretilen tavuklardan daha lezzetli ve daha niteliklidir. Köy tavuğu, suni yemle değil, doğal gıdayla, yani doğa içinde beslendiğinden, yediği otlar, taneler ve diğer besinlerde bulunan gıdaları da içerir. Bu nedenle vitamin ve madensel tuzlar yönünden bu et zengindir.
5. Ucuzdur diye, boyun, kanat, taşlık, yürek gibi tavuk ve piliç sakatatına rağbet etmeyin. Yemeğe lezzet katabilirler ama bu sakatatın besin değeri azdır.