Balıkesir'in Manyas İlçesinde yaşayan bir ev hanımı, KOSGEB'den aldığı 70 bin liralık krediyle kurduğu imalathanede, kırlardan topladığı otlarla 12 çeşit makarna üretiyor.


Balıkesir'in Manyas ilçesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı 70 bin liralık krediyle küçük bir imalathane kuran ve 3 kadına istihdam sağlayan girişimci ev hanımı Serap Karakaş (50), kırlardan topladığı otlar ve brokoli, kırmızı biber gibi sebzelerden 12 çeşit makarna üretiyor.
Ayda 4 ton makarna üreten Karakaş, ürününü kilosu 15 liradan İstanbul, Bursa ve Balıkesir'deki marketlere satıyor.
Manyas'ın kırsal mahallelerinden Kulak'ta yaşayan Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manyas'ın, tüketilebilir otların doğada kendiliğinden yetiştiği bölgelerden olduğunu söyledi.
Hiçbir kimyasal ilaç ve gübre kullanılmayan bu otların tamamen doğal yetiştiğini vurgulayan Karakaş, bu otları bir şekilde farklı yollardan tüketime sunmak amacıyla proje geliştirdiğini anlattı.
Projesini sunduğu KOSGEB'den 70 bin liralık kredi aldığını ifade eden Karakaş, "Küçük bir imalathane kurdum. Üç kadın istihdam ettim. Kırlardan topladığımız ısırganotu, ebegümeci, gelincik, kazayağı gibi otları, değişik tahıllardan oluşan özel un ile karıştırıp makarna yapıyorum. Öncelikle otları bir güzel kaynatıp püre haline getiriyorum. Ondan sonra tahılla karıştırıyorum. Aynı zamanda brokoli, semizotu, kırmızı pancar, yeşil ve kırmızı biber gibi sebzelerden de makarna üretiyorum. Şu anda 12 çeşit makarnamız var. Otlu, sebzeli makarnadan ayda 4 ton üretiyoruz" diye konuştu
Karakaş, ürün çeşitliliği üzerinde çalıştıklarını, kızılcık, böğürtlen, erik ve armuttan meyve reçelleri üretmeye başladıklarını kaydetti.