BUDULGAN BOZKURT Nickli Üyeden Alıntı
Para satılık olan her şeyi satın alabilir.Onurunu kişiliğini satarsan onu da satın alır.Parayı akıllı kullananlar için para zamanıda satın alır,ve para bir nefes daha ömrü uzatır,tabii kısaltabilir de.
Para kimi insanı çok mutlu eder ve rahat yaşatır kiminide huzursuzluktan paranoyak eder. Önemli olan paranın neyi satın alabildiği değil senin parayı ne için istediğindir.
Para ile çok ama çok şey yapılabilir,ama parasız da hiç bir şey yapılamaz.
Önceki mesajların hepside doğru ama başka açıdan bakılırsa da hepsi de yanlış oluverir.Düşündüğümüzde para için yapılmış ve bizim asla kabul edemeyeceğimiz o kadar çok şey var ki
Konuyla ilgili gibi duran aklıma geliveren kısa bir fıkra anlatayım:
Bir zengin adam varmış ,arkadaşlarıyla bahse tutuşmuş"kraliçeyle yatmak istesem kabul eder" diye.Gidip kraliçeye"size bir kese altın versem,benimle yatar mısınız" demiş.Kraliçe çok sinirlenmiş,adamı derhal cellatlara verecek ama adam kulağına eğilmiş kraliçenin"kraliçem bir çuval altın versem" kraliçe hala sinirli"sen benim ne çok servetim var bilmez misin de bana bunu teklif edersin" deyip celladını çağırmış.Adam bu kez "kraliçen size bir oda dolusu altın versem " demez mi,kraliçe hala sinirden kuduruyor,cellatlar adamı tutmuş götürecek.Adam kraliçeye eğilip" kraliçem benimle bir gece yatın size bu saray dolusu altın vereyim " deyince kraliçe celladı durdurmuş adamı kendine çekip " sahi verir misin" demiş.