Keçi boynuzu sağlığımız için çok önemli faydaları olan etkili bir bitki keçi boynuzu bildiğimizden daha faydalı ve ciddi hastalıkların ilerlememesinde etkili bir besin keçi boynuzu faydaları ve keçi boynuzu çayı nasıl yapılır.

[IMG]
Keçiboynuzu antioksidan içeriği ile yaşlanmanın etkilerini geciktirebilir. Keçiboynuzu tozu üzerine yapılan araştırmalar özellikle servikal kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlattığı yönünde bulgular sunmaktadır.

Yüksek lifli keçiboynuzu şekerin kana karışmasını yavaşlatarak daha uzun süreli tokluk hissi sağlar. Bu özelliği ile diyet yapanlara tavsiye edilmektedir. Lifler aynı zamanda yüksek kolesterol seviyesini düşürmede de etkilidir. 2010 yılında “Plant Foods for Human Nutrition” dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre günde 4 gram keçiboynuzu tüketenlerin 4 hafta sonunda kötü kolesterol seviyelerinde azalma belirlenmiş.

Bağırsaklarda bağlayıcı bir etkisi olan keçiboynuzu ishal gibi sıvı emiliminin azaldığı rahatsızlıkların çözümünde etkili sonuçlar vermektedir. İshal olan çocuk ve bebeklere 2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu ile karıştırılmış pişirilmiş elma püresi yedirmek kısa sürede ishalin geçmesini sağlayabilir. Bu yöntem yetişkinlerde de kullanılabilir.

1 yemek kaşığı (yaklaşık 6 gram) keçiboynuzu tozu günlük lif ihtiyacının %10’unu karşılar. Ayrıca içerisinde kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, bakır, manganez gibi mineralleri barındırır.

Keçiboynuzu Çayı Nasıl Hazırlanır?
Keçiboynuzu çayını hazırlamak için farklı tarifler bulabilirsiniz. Ben burada en kolay olanını paylaşacağım. 4-5 tane kurutulmuş keçiboynuzu bir litre kadar kaynamış suyun içine atarak 45 dakika kadar bekletin. Dilerseniz keçiboynuzlarını suya attıktan sonra çok kısık ateşte bekletebilirsiniz. Daha sonra süzerek sıcak ya da soğuk olarak içebilirsiniz. Keçiboynuzlarını kullanmadan önce iyice yıkamayı ihmal etmeyin.

[IMG]