Malzemeler

  • 1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
  • Tuz, su
  • 1 Adet yumurta sarısı
  • 250 gr brokoli
  • 1 Çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 Adet orta boy soğan
  • 1 Adet orta boy haşlanmış havuç

Tarif

  • Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın
  • Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin
  • 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun
  • Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin
  • Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın
  • Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın
  • Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın