GRİP ÇORBASI (2-3 KİŞİLİK)

1 ADET KURU SOĞAN
4 DİŞ SARMISAK
2 ADET LİMON
1 ADET ELMA (MÜMKÜNSE YEŞİL)
1 ADET HAVUÇ
YEŞİL NANE KEKİK
KARABİBER


Öncelikle kuru soğan ve sarmısakları blender ile iyice parçalıyoruz ,havucu ve elmayı küp şeklinde doğruyoruz limonlarımızı iyice yıkayıp dörde bölüyoruz
tenceremize bir çay badağı zeytin yağını koyuyoruz.soğan ve sarmısaktan oluşan karışımı bir süre kavuruyoruz sonra havuçları ve elmaları ilave ediyoruz havuçlar kızarınca baharatlarımızı(göz kararı ) ekliyoruz daha sonra dorde boldugumuz limonları ekliyoruz limonları bir kaç tur çevirdikten sonra yeteri kadar su (4 su bardağı ) ilave ediyoruz. bir taşım kaynayınca ince kıydığımız naneyi ilave ediyoruz bes dakıka daha kaynadıktan sonra ateşten alıp bır sure dınlendırıyoruz ıstege gore ıster suzerek ıster blender ıle ezerek servis yapıyoruz lımonları cıkarmamakta fayda var ama sevmezsenız yapacak bırsey yok . grip için birebirdir
afiyet olsun