DİYABETTE TEDAVİ SÜRECİ
20 yıllık çalışmam sonucu, şeker hastalığının çok yönlü bir hastalık olduğu ve tedavisinde kan şekerini düşürücü ilaçlarla yapılan tedavinin tamamen oyalayıcı bir tedavi olduğunu, dışarıdan insülin vermek ise tamamen bozuk sisteme balyoz vurmak ve çözümsüzlük sürecine girmek olduğunu gördüm.
• Tedavi süresi, bu hastalığa yeni yakalanmış ile yakalanma zamanı uzun bir süre geçmiş kişiler arasında farklılık göstermektedir. Yeni yakalanmış hastayı iyileştirmek yıllardır bu hastalığa yakalanmış olanı tedavi etmekten daha kolay ve kısa zamanda sonuç alınır.
• Unutmayın şeker hastalığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Önemli olan bu hastalığa yakalanmanın başlangıç noktasını bulmaktır. Yani her kötü gidişli bir olayda bir de kırılma noktası olmalıdır. Bunu bulmak lazım. Şimdiye kadar düzgün gittiğini zannettiğimiz hayatımızda ne oldu da bu hastalığa yakalandık, bu sorunun cevabını maalesef kimse veremiyor işte bu cevabı vermek zorundayım. “Kırılma anını ortaya koymak gerekir.” Neden hastalandım sorusuna açık bir cevap vermek hastayı aydınlatmak gerekir, ben tedaviye başlamadan önce acaba neden hastalandı bunun cevabını buluyorum.
1- Tam biyokimya tahlilleri önemlidir, karaciğerin durumunu bilmek gerekmektedir.
2- Tam idrar tahlili önemlidir, ketonlar ve idrara şeker çıkıp çıkmadığını anlamak için gerekmektedir.
3- Hemogram kan sayımı çok önemlidir.
4- Kan grubu.
5- Ailesel bir genetik yatkınlık hikayesi var mı?
6- Karaciğer hastalığı hepatit gibi geçirilmiş mi?
7- Fruktozlu bir beslenme alışkanlığı var mı?
8- Gıdalara karşı toleransı.
9- Son zamanlardaki aşı durumu.
10- Beslenme şekli ve alışkanlığı.
11- HbA1c değeri.
Genetik yatkınlığı olanların şekerli gıdaları tüketirken dikkatli olmaları gerekir. Ben Dr Erdoğan ZAİM olarak genetik yakınlığı olan şeker hastalığına aday olanlara farklı bir beslenme ve tedavi uyguluyorum ve bu hastalığa yakalanmadan hayatlarını rahatlıkla sürdürebiliyorlar.
Tip 1 ve Tip 2 Arasında Tedavi Açısından Fark Vardır

Şeker hastalığı bir beslenme uyumsuzluğu sonucu meydana gelen damar hastalığıdır. Ve bu yüzden, her gıda her insana yaramaz. Peki neden yaramaz?
Çünkü her insanın genetiği farklıdır. Bağışıklığı farklıdır. Kan grubu farklıdır, daha önemlisi bugün üzerinde durulmayan alt kan grubu proteinleri vardır. Ve bu kişiye özgü protein yapısı ile gıda proteinleri arasında problemler vardır. Otoimmun faktörlerinin rolü vardır. Ayrıca gıdalara katılan katkı maddeleri ile kan grup proteinleri arasındaki uyumsuzlukta ön plandadır. Karaciğer etki yapan bütün sebepler şeker metabolizmasının bozulmasında rol oynarlar; başta alkol, gereksiz kimyasal ilaç kullanımı, hepatit, karaciğer hastalığı yapan kist hidatik gibi gıda boyaları gibi karaciğerin detoksifikasyon fonksiyonunu yoran ve bozan sebepler.
En önemlisi gizli bir karaciğer yağlanması ve trigliserit artışı ile karakterize neden ise aşırı karışık zamanlama sonucu yanlış meyve tüketimidir. Bu da karaciğer enzimlerinde yüksekliğe, karaciğer yağlanması siroza ve karaciğer kanserine kadar devam eden bir süreci başlatır.
Pankreasda bozukluğa yol açan virütik ve enfeksiyöz nedenler ayrı bir önem taşır.
Tedavi olmaya karar verdiysek hayat tarzımızın bozuk olduğunu kabul etmemiz gerekir ve bunu da bir uzman kişi ile tekrar düzeltmek gerekir.
Hastalığa yakalanmışız ama beslenmemizde değişikliğe gitmemişiz. İlaçlarla, otla, bitki ile, yeni moda ameliyat tekniğiyle düzeltmeye çalışmak, açık yüreklilikle söyleyebilirim ki tamamen insanın kendini kandırmasıdır.
Eğer tedavi olmak istiyorsak, hayatımızda yeni bir sayfa açmak ve beslenme kurallarına tamamen uymak gerekir. Aksi takdirde iyileşmeyi unutmak gerekebilir. Boş yere kendimizi kandırmayalım.
Tedavi Süreci Nasıl Gelişir?

1- Beslenme kuralına uyarak.
2- Destekleyici gıdaları (Tibet Mayası gibi) gerekiyorsa, belirlemek gerekir.
3- Kanın rengi koyulaşmışsa, özellikle ileri yaşlardaki tip 2 diabette, Kara Safra’dan dolayı meydana gelmiş kanın temizlenmesi ve arındırılması gerekebilir.
4- Şekerin damarlara verdiği hasarların tamiri gerekir.
5- Ve yine (gerekiyorsa) organ hasarlarının tamiri yapılmalıdır.