Hellim Peynirli Makarna

MalzemelerMutfak Zorluk
2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1 Paket makarna
1 Adet yeşil biber
1 Adet kırmızı biber
1 Adet domates
250 gr hellim peyniri
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı


  • Makarnayı 15 dakika kadar kaynamış suda haşlayın ve suyunu süzün.
  • Bu arada kırmızı ve yeşil biberleri közleyin ve ince ince kıyın.
  • Domatesi de közleyip, dilimler halinde doğrayın.
  • Ayrı bir kapta dövülmüş sarımsak ve cevizi zeytinyağı ile karıştırın.
  • Hellim peynirini dilim dilim doğrayıp, az yağda dış yüzü gevrek hale gelene dek kızartın.
  • Makarnanın üzerine közlenmiş domates ve biberleri koyun.
  • Üzerine hellim peyniri ve sosuda gezdirerek sıcak olarak servis yapın.