HALİL ÖZER
Aslında bu yazıyı MHK hemen istifa etmeli diye yazmıştım.

Ama gecenin bilmem kaçında MHK görevi bırakma kararı aldı. Bence iyi de yaptılar. Bir dakika uzatmadan, daha fazla kimseyi yaralamadan, canını yakmadan bu ıstıraba son verdiler.
Merkez Hakem Komitesi’nin bu kararına Futbol Federasyonu ne der onu bilemiyorum. Ama doğru olan kabul etmek. Çünkü Türk futbolunun başına bu kadar aciz ve yetersiz bir MHK gelmemişti. Hatta abartmadan söyleyebilirim bugüne kadar gördüklerimizin en kötüsü bu komiteydi. Ve tabii ki federasyon da bu çorbada olan tuzunun miktarını çok iyi hesaplamalı. Eğer bu başarısızlıkta sadece MHK’yi tek başına öne alır çıkarırsak büyük hata yapmış oluruz. Onlar suçlu ama onu seçenler suçsuz. Öyle bir şey mümkün değil tabii ki.
Bir maçta bu kadar çok rezaletin olduğu bir 90 dakikayı hatırlamıyorum. Bir hakem, bir oyunu nasıl bu kadar çığırından çıkarabilir ve nasıl bu kadar çok hatalı kararı bir arada verebilir? Sezonun en iddiasız maçlarından birini nasıl böyle zıvanadan çıkarabilir?
Maça hakemsiz çıksanız inanın futbolcular kendi aralarında çok daha rahat anlaşır ve bu kadar vahim olaylar yaşanmazdı.
Tamam burada canı asıl yanan Trabzonspor. İlk maçta da Cüneyt Çakır hiç hakkı olmayan tarafa maçı hediye etmişti. Ama dün farklıydı. Galatasaray çok daha iştahlı ve sanki futbola aç bir görüntü sergiledi. Hakem onların aleyhine de hata yaptı. Ve ne yazık ki G.Saray’ın futbolu gölgede kaldı.
Şunu da unutmamak gerekir. Bugüne kadar tüm kulüpler ve futbol adamları hem TFF’yi hem de MHK’yi defalarca uyardılar. Atilla Türker bilmem kaç kere yazdı. MHK çevresine kümelenen Riva’daki hakem hocaları, gözlemciler, temsilciler bin tane kirli ilişkilerle, adam kayırmacalarla felakete doğru adım adım yaklaştılar. Ne TFF ne de MHK bu uyarıları ciddiye alıp üstüne eğilmedi. Hatta alt dudaklarını bükerek, gülerek izlediler. Herkes adamını korudu. Hakkı olmayanlar haksız puanlar aldılar. Takımların canını yaktılar ama hep örtbas ettiler. Gruplaşmalara izin verdiler. Başarısızlar, başarılı gibi gösterildi. İyiler, adamını bulamayanlar, düz yolda tertemiz gidenler engellendiler. Puanlar ve maç dağılımı kuzenlere, amca oğullarına, babalara ve oğullara göre verildi. Örneğin Deniz Ateş Bitnel’in nasıl FIFA kokartı taktığını Çakır ailesine lütfen bir sorun. Sayın Muharrem Usta’nın Fitness mesajı nedir? Sayın TFF, bir kez daha uyarıyoruz ve lütfen inceleyin.Hastalık belli ama bugüne kadar neşter vuran olmadı. Ve sonunda patladı. Ve üstelik tüm dünyaya rezil olduk. Hepinizin gözü aydın.
Şimdi akan irin nasıl temizlenecek gerçekten merak ediyorum.
Her zaman söylüyorum. Türk futboluna bir rönesans adamı ya da adamları gerekiyor. Gelecekler ve her şeyi dümdüz edip baştan inşa edecekler.
Böyle bir görüntüde futbola dönmek çok zor ama dün Podolski’nin gol vuruşu gerçekten inanılmazdı. Kötü gecenin tek ışıltısıydı. Şöyle düşündüm. Acaba Umut Bulut o pozisyonu kaç vuruş denemesinde gol yapabilir?
1 DAKİKA UZATMA
Maç içinde o kadar rezalet var ki... Ama ben o bir dakikalık uzatmaya çok tutuldum. Normalde en az 8 dakika olması gerekir. Bu nasıl bir cesarettir ve rezalettir. Üstelik onu da oynatmıyorsun. İnsanın aklı gerçekten almıyor.