Fırında peynirli erişte
8 kişilik
* Yarım paket erişte
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı un
* 2,5 su bardağı süt
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Yarım çorba kaşığı hardal
* Tuz
Erişteyi makarna gibi haşlayıp iyice süzün. Bir kapta margarini eritip, ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine unu ilave edin ve 2 dakika daha kavurun. Kavrulan una, yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Topak topak olmamasına dikkat ederek, 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Haşlanmış eriştenin üzerine sütlü karışımı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısından fazlasını, tuzu ve hardalı katıp karıştırın. Geniş bir cam kabı yağlayın ve içine erişteli karışımı koyup yayın. Üzerine kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında, kızarana dek pişirin.