Yag yaktıran gıdalar nelerdir? Yag yaktıran yiyecelere örnekler yag yaktıran besinler
Kivi
C vitamini içeren besinlerden olan kivi, yetişkin bir insanın vitamin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabiliyor. C vitamini açısından en zengin gıda olmasının yanında 100 gramında 400 miligramına kadar C vitamini içeriyor. Bu özelliği vücudumuzun yağları yakmamızda büyük etkisi olduğu görülmektedir.

Yoğurt
İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein bel çevremizde ve göbek yağlarımızın erimesinde büyük etkisini görmekteyiz. Bu besini tüketmeyen kişilerde özellikle bel çevrelerinde çok kolay yağlandığını görebiliyoruz. Yoğurt tüketimi vücudumuzun yağlanmasını engellemekte çok etkilidir.

Kırmızı Biber
Vücudumuzun daha hareketli olmasını sağlayan kırmızı biber, özellikle içerisinde bulunan Capsaicin maddesi vücut ısısını arttırmaktadır ve bu da gün içerisinde daha fazla enerji harcamamızı sağlamaktadır.

Yeşil Çay
Bu bitkiyi tüketenler daha yavaş kilo alırlar. Yeşil Çayın deneklerinin vücudumuzda bulunan yağları azalttığı ve kilo almayı yavaşlattığı görülmektedir. Gün içerisinde yaptığımız işlerin arasında ayıracağımız vakitlerde en az 1 fincan tüketilmesi faydalı olacaktır.

Su
Dolaşımı hızlandırdığını düşünürsek yağ yakımında büyük etkisi bulunmaktadır. Hücrelerimizin yaşamsal kaynağı olan su, vücudumuzun dengesini de korumaktadır.Zayıflamaya isteyen kişiler özellikle gün içerisinde en az 2,5 litre su tüketmeyi ihmal etmemeleri gerekmektedir.

Beyaz Lahana
Kalori değeri çok düşüktür. İçeriğindeki lif sayesinde tok tutar. Kilo vermek isteyen kişilerin kesinlikle tüketmesi gereken bir gıdadır.

Brokoli
Bilim dünyasında ortak fikri olan bu besin, tam bir şifa kaynağıdır. Vitamin, lif, kalsiyum açısında en zengin besindir. Bu özelliği sizi tok tutar ve kilo vermemizi sağlar.

Yulaf Kepeği
Uzun süre tok tutma özelliği bulunmaktadır. Düşük glisemik indeksi sayesinde şeker metobolizmasını da düzenlemektedir. Bağırsaklarımızın hızlı çalışmasında da etkilidir. Kabızlık sorunu çekenler için mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir.

Hayvansal Protein
Hayvansal proteinlerin her türlüsü tok tutmakla birlikte metabolizmayı çalıştırıp yağların yakılmasında büyük etkisi bulunmaktadır. Günlük beslendiğimiz besinlerin içerisinde tavuk eti, balık, yağsız köfte, yumurta veya peynir mutlaka bulunması gerekmektedir.

Yeşil Kabak ve Balkabağı
Bu iki besinde lif içeriği yüksek olduğundan tok tutmasının yanı sıra idrar sökücü ve kabızlığı giderici özelliği de bulunmaktadır.
Yeşil kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum ve demirden yana zengindir.
Balkabağı, lif açısından çok zengin olup kalorisi çok düşüktür.

Sütlü Kahve
Ara öğünlerde bir fincan tüketilmesi bizi uzun süre tok tutabilmektedir. Light sütle yapılan hazır kahve zayıflama sürecinde harika bir içecek olacaktır.