Kilo Aldırmayan Tatlı Tarifleri
Diyetinizi işgence haline getrmeden bazı tatlıları yiyebilirsiniz ,önemli olan tatlı tercihlerimiz ve nekadar yiyeceğimizi bilmemiz gerekir.Dr Ender Saraç’ın kilo aldırmayan tatlı tavsiyelerini aşağıdaki yazımızdan inceleyebilirsiniz.
PORTAKALLI ANANAS TATLISI TARİFİ(5 kişilik)
Gerekli malzemeler :1 tane Ananas,1 yemek kaşığı toz tarçın ,2 subardağı kadar taze sıkılmış portakal suyu ,3 yemek kaşığı hurma şurubu,1 şeker kaşığı nişasta
Yapılışı:Ananası soyup halka şeklinde keselim,fırında veya tavada çift taraflı pişirelim ,derin bir tendcerenin içine portakal suyunu ve hurma şurubunu kaynatalım ,nişastayı soğuk suyla eritp kaynayan portakal suyunu azar azar karıştırarak ekleyelim ,bir kere kaynatın ,daha sonra soğumasını bekleyelim .
Pişirdiğimiz anasların üzerine dökelim,şimdi servis yapabiliriz.
YOĞURT TATLISI(5 kişilik)
Gerekli malzemeler : 50 gram kuru kayısı ,500 gram light yoğurt,250 gram meyveli müsli,100 gram yulaf ezmesi,50 gram kuru incir,50 gram üzüm,50 gram yaban mersini,50 gram dövülmüş fındık,50 gram hindistan cevizi.
Yapılışı:Melzemeliri küçük şekilde doğrayın, derin bir kap alın içine yoğurdu koyun tüm malzemeleri içine dökün ve karıştırın,daha sonra kek kalıbınıza karışımı dökün,üzerine tarçın serpiştirin.
MEYVELİ ÇİKOLATA TOPLARI (5 kişilik)
Gerekli malzemeler:250 gram kadar kuru incir ,250 gram çekirdeksiz hurma ,2 tane orta boy yeşil elma ,150 gram meyveli müsli,350 gram bitter çikolata ,100 gram tuzsuz badem ,100 gram antep fsıtığı ,50 gram hindistan cevizi ,1 tane portakal,2 tane kivi.
Yapılışı:Çikolatayı eritelim ,kuru mevmeleri küçük küçük kıyalım ,portakalı rendeleyelim ,daha sonra kestiğimi kuru meyveler rendelediğimiz portakal kabukları ve çikolatayı birbiri ile karıştıralım iyice karıştırdıktan sonra bademler ve fıstıkları ilave edelim.Daha sonra kivileri soyup halka şeklinde keselim bir tabağa dizelim .
Çikolatalı karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve hindistan cevizine bulayıp kivilerin üzerine yerleştirelim ,buzdolabında bekletelim.soğuduktan sonra servise hazır.Ayni karışımı diper meyvelerlede yapabiliriz,portakal,mandalina,greyfurt vb..