Nerene dokunduysam mavi zaten. Ellerimden damarlarıma mavi pompalıyorsun. Hücrelerim bile mavi, düşün. Söylemiş miydim acaba, "Ben maviyi seviyorum".
"Göğe bakalım" der, Turgut abi. Biz beraber bakamadık. Çalamadık maviliklerini. Halbuki suç ortağımız bile mavi olacaktı. Ben maviye o kadar çok dokundum ki. Sahi, yüzüme dokunmuştu bak saçların. Benim yüzüm bile mavi.
Kasıklarındaki çırpınışları mavinin, bir görsen. Öyle çok canım yandı ki. Görende sanır ki maviyi öldürüyorum. Zaten kasıklarında mavinin ölümü. Destan olurdu. Ben kasıklarından başka yerlerde de uyumak istiyorum. Öpmek istiyorum. Ulan! Siz hiç maviyi dudaklarından öptünüz mü?
Hadi keşfe çıkalım. Mavi şeyler aramaya. Niye her cümlemde bir "mavi"? Niye her cümlemde bir "mavi"? dedim ulan! Allah hepinizin mavisini versin. Özellikle de senin. Sen simsiyah ol ulan! Pişman olursan sakın ama sakın gelme!
Bi' bas git!
Bi' mavi ol git ya!
Mavime gözükme yoksa kötü olur. Mavime dokunma. Sakın! Öldürürüm bak seni ha. Gitsene ulan! Gelme yahu. Maviyim ben böyle. En azından böyle avunuyorum.
Bilmiyorum ki Gökyüzüm. Sana dair bir şeyler biliyordum bir çırpıda bir oldu. Maviyle özdeştim artık ben. O bana yazdırıyor, ben de onu seviyorum. Sanıyorsun ki mavi sensin. Mavi diyerek senden bahsediyorum. Yanılmıyorsun aslında, doğru. Ama yanıl. Seni ne kadar anlatsamda.. Pardon maviyi.
Bir o kadar nefret ediyorum. Nefret sevgiye dahil. Olmazsa -yim, emi. Bekle dur sana şiir okurum ben. Telefonlarda dalga geçtiğin sesime maviler bulaşmış hep, senden sonra bir ablam söyledi bunu. O olmazsa bin şiir daha eksiğiz lan biz! Bini geçik kelime az mı? Daha ne denir bilmiyorum. Gerçi, hep aynı maviyi yazıyorum. Ama, yazılmaz mı Allah aşkına? Allah aşkına gökyüzüne bir baksana, insanın hırsızlık yapası geliyor. Kuşlara bir bak ulan! Gökyüzü hepsini maviye boyuyor. Yanında da ben yardım ediyorum. Maviyi takip ediyoruz. Biz zaten ailecek maviciyiz. Bu da yeni bir tür tabii. Yeni bir direniş, yeni bir müzik, yeni bir sevinç, yeni bir hüzün, yeni bir şair, yeni bir şiir. Gerçi, ikinci yeni şairleri anlatmış ki maviyi. Ben daha neyi anlatma çabasındayım ulan!
Son olarak,
Mavi senin mavin, git kiminle takas etmek istiyorsan et..