• Yufkaların hamuru için gerekli malzemeleri öncelikle tezgah üzerine dizerek hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Böylece eksiklerinizi belirleyip yoğurmaya başlamadan önce temin debilme fırsatınız olur. Hamur için gerekli unu eleyip işe başlayın. Eleme aşaması yufka hazırlığı için gereklidir. Un tanecikleri elemenin etkisiyle aralarında boşluklar oluşarak zemine düşer. Suyun oda ısısında hatta hafifçe sıcak olması iyi sonuç verir. Böylelikle kullanacağınız kuru veya yaş maya çok daha hızlı bir şekilde aktif hale gelecektir. Yoğurma aşamasının da hızlı olması gerekir. Hamur bezeleri yapışmaması için un serpilmiş bir zemin üzerine aralıklarla dizilmeli.
• Bezeleri tarif için gerekli olan incelikte açmalısınız. Börek, baklava, su böreği ve ekmek için yufkanın farklı kalınlıklarda açılması gerekir. Börek yapımında incecik bir yufka kullanamayacağınız gibi baklava yapımın da börek için gereken yufkaları kullanmanız doğru olmayacaktır. Unutmayın, doğru yufka nefis bir tarif için ilk adımdır.