Brüksel Havalimanı'nı kana bulayan teröristlerden İbrahim el-Bakraoui'nin Gaziantep'te yakalanıp sınır dışı edilmesinde sonra serbest bırakılmısının yankıları sürerken üçüncü terörist için de ihbar geldiği halde hiçbir şey yapılmadığı ortaya çıktı. Havaalanı saldırısındaki teröristlerden biri olan Najim Laachraoui'nin kardeşi Mourad Laachraoui, ağabeyinin Suriye'ye gittiğini polise ihbar ettiklerini ancak polisin ilgilenmediğini söyledi.
Belçika adına uluslararası Taekwando yarışlarına katılmış ve birçok dalda madalya kazanmış başarılı bir sporcu olan Mourad Laacharoui basının karşısına geçti.

BİRLİKTE SPOR YAPTILAR

Üyesi olduğu spor kulübünde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Laachraoui "Aslında ağabeyim benimle birlikte Taekwando yapıyordu. Sonradan futbola merak sardı. Zaman geçtikçe de iyice birbirimizden koptuk" dedi. Ağabeysinin nasıl bu kadar radikalleştiğini anlayamayan Mourad "Haberi duyunca yıkıldım. Benim ağabeyim nasıl böyle biri olur? İnanın ben de bilmiyorum" diye konuştu.

DAHA ÖNCEDEN İHBAR ETTİLER

2013 yılında Najim'in Suriye'ye gittiğini duyduğunu aktaran Laachraoui "Suriye'ye gitmeden önce annemleri aramış. Ben daha sonra Facebook üzerinden onu bulmaya çalıştım. Fakat bulamadım. Annemler hatta polise ihbar ettiler ağabeyimi, Suriye'ye gittiği için. Polisler uzun süre bir şey yapmadı. Paris saldırısı sonrasında sadece evde arama yaptılar o kadar" dedi.

Belçika'nın Türk istihbaratının Bakraoui için yaptığı uyarıları dikkate almadığı gibi üçüncü teröristin kendi ailesinin yaptığı ihbarı da dikkate almadığı Laachraoui'nin yaptığı açıklamalarla ortaya çıktı.