Merhaba değerli TF kullanıcıları,TRSohbet.Com #Help departmanı yaklaşık 20 gün önce üst yönetim tarafından bana verildi.Bu 20 günlük süre içerisinde neler yaptığımızı,hangi yenilikleri ve hangi projeleri getirdiğimizi siz değerli FF kullanıcıları ile paylaşmak istedik.
1) TRSohbet.Com #Help ATAMA SİSTEMİ (KALKTI)
TRSohbet.Com #Help yönetimini aldığımda bazı helperlar her yerde olduğu gibi UST YÖNETİM tarafından silinen eski founderin izinden gidip benim departmanımdan log çıkartmaya kalkınca bir çoğu tarafımca silindi.Bu süre zarfında beni yalnız bırakmayan sevgili dostum,Biricik arkadaşıma teşekkür ediyorum.
TRSohbet.Com #Help ATAMA Sistemini kaldırmamızın nedeni ise,#Help kanalındaki sakinliği ortadan kaldırmak ve bu sistemi " BEN GETIRDIM " diyen kişilere bir nevi gösterişimizdir. Bu sistemin yerine daha önce DAEMON nickli arkadaşımızın kodladığı F1 remotesini her helper arkadaşımızın mIRC'ine yükledik. Bu F1 remotesini bilmeyenler için kısaca neler yaptığını siz değerli TF kullanıcıları ile paylaşayım ;
F1 remotesini scripte yükledikten sonra;
/hyardim yazdığınızda," Yardım metni(aşağıda gösterilen) statüse gönderilmiştir. " şekinde uyarı alacaksınız.
----------------------------------------------------------------------
- Kodu aktif etmek için » /hvoice on => Helper voice sistemini kullanıma açar.
- Kodu deaktif etmek için » /hvoice off => Helper voice sistemini kapatır.
- Helper listesine kullanıcı eklemek için » /hekle <nick> => Helper listesine uyarı almak istediğimiz kişileri ekler.
- Helper listesinden kullanıcı silmek için » /hsil <nick> => Helper listesine uyarı almak istemediğimiz kişileri ekler.
- Helper listesini güncellemek için » /hguncelle => Otomatik olarak #Help kanalındaki ACC-LIST'i görüntüleyip,o listedeki helperlerin #Help kanalına giriş yaptıklarında uyarı vermesini engeller.
- Helper listesini tamamen silmek için » /htemizle => Otomatik olarak temizlemesini sağlar.
-
- Helper listesine ekli olan veya yönetim birimine dahil kişilerin #Help kanalına giriş yapması durumunda, scriptiniz tarafından uyarılmayacaksınız.
- Helper listesini güncel tutmak için günde 1 kez /hguncelle komutunu uygulamanız tavsiye edilir.
- Ek olarak scriptinizin HELP penceresinde, helperların durumu ile ilgili scriptiniz tarafından bilgilendirileceksiniz.
- Kodun içersinde kullanmanız gereken tüm aliaslar mevcuttur. Aliasların çakışmaması açısından düz mirc kullanmanız tavsiye edilir.
-
- Kodlayan: Daemon / Düzenleme-Geliştirme: Slipknot
----------------------------------------------------------------------
2) #Help kanalındaki TRSohbet-Help botunu deaktif ettik.
TRSohbet-Help botunu deaktif etmemizin nedeni ise,atama sistemini ortadan kaldıracak olmamız ve botun az işlevinin olması nedenidir.
3) TRSohbet.Com #Help Departmanı HelpSystem BOTU.
Daha önceden bu başlık altında göreceğiniz üzere Soyle.net X(Oğuz) döneminde kullanılan ve Sertaç(SiyahKaR)'ın yapmış olduğu HelpSystem botunu kendisinin de izniyle founderi bulunduğum TRSohbet.Com #Help Departmanında aktif ettik. Bu botun ne kadar işlevsel ve detaylı bir bot olduğunu linkte görebilirsiniz.
Ayrıca ek olarak linkte belirtilmemiş fakat #Egitmen kanalındaki işlevlerinden bahsetmek istiyorum ;
!elist komutu ile => Egitmenlerin vermiş olduğu toplam eğitim sayısını yüzdelik olarak kanala yansıtıyor olması.
16:21:36 <~Slipknot> !elist
16:21:36 <&HelpSystem> --
16:21:36 <&HelpSystem> Egitmenlerin vermis oldugu toplam egitim sayisi : 9
16:21:36 <&HelpSystem> --
16:21:36 <&HelpSystem> : Tumce - Verdiği egitim sayisi: %44.4 4
16:21:36 <&HelpSystem> : Slipknot - Verdiği egitim sayisi: %55.5 5
.komutlar => ile genel yardım alabilirsiniz.
16:22:38 <~Slipknot> .komutlar
16:22:38 <&HelpSystem> #Egitmen Eğitimciler için komut listesi;
16:22:38 <&HelpSystem> .adaylist - .raporlist - .adayekle - .adaysil - .raporekle - .dersekle - .derssil - .derslist - .komutlar(bu komutlar)
16:22:38 <&HelpSystem> Daha fazla bilgi için: .help komut (ex: .help raporekle)
.haberekle mesaj .habersil mesaj ve .haberlist komutları ile #Help staff kanalı üzerindeki adayların bilgisinin ne düzeyde olduğunu ve ne zaman online olduğunu gibi haber bilgilerini bot üzerinden görüntülenmesini sağlar.
.exam komutu => ile otomatik olarak HELPER SINAV SISTEMI'ni başlatır.Öncesinde #Help sinav kanalına giren kullanıcının nick kayıt süresinin 1 hafta olup olmadığını kontrol eder.Eğer nick kayıt süresi 1 haftadan az ise,kullanıcıyı kanaldan otomatik olarak atar.
Bot üzerinden kanal geneline 5 soru yansıtır.Ilk 3'ü random olarak servisler tarafından sorulur ve diğer ikisi ise who,list,flood ve ignore konularından random olarak kanala yansıtır. Her soru için kullanıcının 1 dakikalık süresi mevcuttur.
4)TRSohbet.Com #mIRCHelp kanalındaki yaptıklarımız ;
TRSohbet.Com #mIRCHelp kanalında kullanıcıların operatör olmaması halinde daha kolay yardım almaları açısından HelpSystem botunu aktif ettik. Kullanıcılar kanalda !hazırkod,!hazırcod,!hazırkode,!hazırcode vs. şeklinde yazdıklarında botun kanala yansıtacağı kodları şu şekilde görebilirsiniz.
Click this bar to view the full image.
!identifiers komutu ile genel identifierlar hakkında yardım alabilir,kendinizi mIRC Scripting üzerinde geliştirebilirsiniz.
Bu resim küçültülmüştür. Orjinal boyutunu(722x478) görmek için tıklayın.
5)TRSohbet.Com #Help Global Departmanı Operatörleri Bilinçlendirme Projesi
TRSohbet.Com #Help departmanı olarak sunucu genelindeki global operatör arkadaşlarımıza kanal geneline saldırı olduğunda neler yapmaları gerektiğini ve sunucu koruma botumuz NoMerCy olmadığında servisler üzerinde hangi komutları uygulamaları gerektiğini göstermek adına TRSohbet.Com #Help departmanı bünyesindeki EĞİTMEN statüsündeki her arkadaşın üzerine 2 global kanal operatörlerine eğitim vermeye başlayacaklar.
Bu eğitimde uygulanacak 5 ana başlık mevcut bu başlıklar ;
1)Kanal modları
2)Kanal geneli kullanılacak komutlar (ban komutları,exception vs)
3)Ekstra ban uygulamaları ( /ban komutu ve parametreleri)
4)Kanal servisi üzerinden kullanılacak komutlar
5)Kullanıcı modları
-
-
Umarım siz değerli TF kullanıcıları yeni oluşumumuzu beğenmişsinizdir. Siz de #Help departmanımızda görevli olmak için #Help Sinav kanalını,bireysel eğitimlerimizden faydalanmak için #Help egitim kanalındaki voice(+),halfop(%) ve op(@) konumundaki arkadaşlardan destek alabilirsiniz.
Iyi forumlar dilerim.