Günlük almamız gereken kalori miktarının ancak %10’nun şekerden almamız gerekmektedir. Meyveler de meyve şekeri içerdiği için acaba meyve tüketimini kesmeli miyiz? Bu günlerde sıklıkla sorulan sorulardan biri bu.

İşlenmiş gıdalardan alacağınız şekeri sınırlamanız çok iyi bir fikirken fazla meyve tükettiğiniz için alacağınız şekerden daha az kaygı duyabilirsiniz. Aslında küçük bir çalışma 12 ile 24 hafta boyunca günde sadece 20 porsiyon meyve tüketen kişilerde meyve tüketiminin hastalıklarla bir ilgisi olmadığı tespit edilmiştir.

Tam meyveler antioksidan deposudur ve diğer bileşenler ve yüksek oranda lif içerir. Meyveler önemli oranda şeker içerse de bu şekerler hücrelerin içerisinde paketlenmiş haldedir. Sindirim enzimleri hücreleri parçalar ve meyve şekerinin ortaya çıkmasına neden olur bu da şekerin kana yavaşça salınmasını sağlar. Bir elma yediğinizde şekerli bir çöreğe göre daha uzun süre tok kalırsınız ve daha az yersiniz.

Bize sunulan çeşit çeşit meyvelerin keyfini çıkarın ancak meyveleri sıkmak yerine onları tüketin. Meyveleri sıkmak hücrelerin parçalanmasına neden olur ve şekerin açığa çıkmasını sağlar. Bir bardak elma suyu içtiğinizde kanınıza daha fazla ve daha hızlı şeker geçişi olur. Bu sebeple bir elma yemenize göre daha hızlı acıkırsınız.