- Beslenme kılavuzları son önerilerinde sofra şekerini kısıtlamanın önemini vurgulamaktadır. Toplam enerjinin %10 ‘undan fazlası sofra şekerinden gelmemelidir,
- Yağ alımının miktarından çok alınan yağın cinsine dikkat edilmelidir,
- Sebze tüketimleri artmalıdır ama önemli olan renk çeşitlemesinin yapılmasıdır özellikle koyu yeşil, kırmızı ve turuncu renkli sebzelerin tüketimlerine dikkat edilmelidir,
- Tam tahıllı ürünlerin tüketimini arttırın,
- Az yağlı süt ve ürünlerini tüketin,
- Doymuş yağ tüketiminizi azaltın (toplam enerjinin %10 ‘undan fazlası olmasın),
- Tuz tüketiminizi azaltın,
- Şeker ilaveli içeceklerin tüketimini azaltın,
- İşlenmiş et tüketiminizi azaltın.