MALZEME:
Bayat ekmek 1 adet Çökelek peyniri 1 su bardağı
Tereyağ 2 çorba kaşığı Su 3 su bardağı
YAPILIŞI:
Ekmekleri ince dilimler halinde kesin. Yağsız tavada arkalı önlü kızartın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Eridikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin. Su biraz ısındıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alın. Kızarmış ekmek dilimlerini bu tereyağlı suya batırıp, çıkarın. Ekmeklerin ilk sırasını kare olacak şekilde tavaya dizin. Üzerine çökelek peyniri serpin. Erittiğiniz 1 çorba kaşığı tereyağından bir miktar dökün. Eğer ekmek dilimlerini de ıslattıktan sonra tek sıra halinde üzerine dizin. Ekmek dilimleri ve çökelek peyniri bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Tavayı kısık ateşin üzerine oturtun. Sırayla dizdiğiniz ekmek dilimlerini arkalı önlü kızartın. Üzerine rendelenmiş peynir serptikten sonra servis yapın.