Malzemeler:
- Sucuklu Fırın Makarna
- 1 paket makarna
- Sucuk Harcı İçin
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çorba kş kimyon
- 1 tatlı kş kırmızı biber
- karabiber
- tuz
Beşamel sosu için
- 2 çorba kş un
- 2 çorba kş tereyağ
- 4 çorba kş kaşar peyniri rendesi
- 1,5 su bardağı süt
Yapılışı:
Makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz. Kıymayı biraz kavurup, sarımsakları doğrayıp kıymanın içine atıyoruz, soğanı ince ince kıyıp içine atıyoruz pişen karışımın içine kimyon, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave ediyoruz. Pişirmeye bırakırken beşamel sosu hazırlıyoruz. Tereyağı eritip, unu koyuyoruz biraz kavurup sütünü ilave ediyoruz. Tepsiyi yağlıyoruz makarnayı döküyoruz, harcını üzerine koyup biraz karıştırıp üzerine beşamel sosu döküyoruz. Fırına atmadan kaşar rendesini koyup atıyoruz.
Afiyet olsun.